Τρίτη 26 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η μουσική Βιέννη επί σκηνής

Τα πασίγνωστα βαλς και τις αξέχαστες πόλκες, όπως ακούγονταν στην αυτοκρατορική Βιέννη των Στράους, καθώς τα κομψότατα ζευγάρια των χορευτών στροβιλίζονται στη σκηνή, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε στις 8 Οκτώβρη στο Ηρώδειο, στις 8.30 μ.μ. Η προπώληση ξεκίνησε.

Η «Wiener Johann Strauss-Capelle», το μουσικό σύνολο που ίδρυσε η περίφημη μουσική δυναστεία των Στράους - ο Στράους πατέρας και οι γιοι του Γιόχαν, Γιόζεφ και Εντουαρντ - και τους συνόδευε σε όλη τους τη θριαμβευτική μουσική επέλαση από τη Βιέννη σε ολόκληρο τον κόσμο, έρχεται στην Αθήνα με τους διάσημους μουσικούς, σπουδαίους Βιεννέζους χορευτές και τη σοπράνο Alexandra Reinprecht, για μια μοναδική μουσικοχορευτική πανδαισία, που μας εισάγει με τον καλύτερο τρόπο στο μαγικό κόσμο του βιεννέζικου βαλς των Στράους.

Η αυθεντική ερμηνεία των συνθέσεων των Στράους αλλά και των έργων άλλων μεγάλων συνθετών, μαζί με τα κόκκινα φράκα των μουσικών, που καθιερώθηκαν το 1843, έγιναν σήμα κατατεθέν στην ιστορία της ορχήστρας, στις θριαμβευτικές εμφανίσεις της σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η ορχήστρα επανιδρύθηκε το 1977, για να συνεχίσει αυτήν τη σπουδαία παράδοση. Οι εξαίρετοι μουσικοί της ορχήστρας, με τα ίδια κόκκινα φράκα των προγόνων τους, συνεχίζουν να ερμηνεύουν τις αυθεντικές συνθέσεις των Στράους, αλλά και έργα των Λέχαρ, Κάλμαν κ.ά., δημιουργώντας μια νέα ιστορία θριαμβευτικών παραστάσεων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ