Παρασκευή 22 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ATHENS LEDRA»
Το παίζουν ανήξεροι υπουργείο Τουρισμού και εργοδότες

Με νέες μαζικές διαμαρτυρίες συνεχίστηκε χτες ο αγώνας για τα δεδουλευμένα και τις θέσεις δουλειάς

Οι εργαζόμενοι ενημερώνονται από το σωματείο τους για τη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ
Οι εργαζόμενοι ενημερώνονται από το σωματείο τους για τη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ
Με δυο νέες παρεμβάσεις τους σε εργοδοσία και κυβέρνηση, διαδήλωσαν χτες οι εργαζόμενοι του «Athens Ledra» και το Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων τα δίκαια αιτήματά τους, απαιτώντας άμεσες λύσεις.

Κάτω από τα γραφεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι ξεδίπλωσαν το πανό τους που έγραφε: «Μας έχουνε απλήρωτους κι αυτοί τα κονομάνε, εμείς τις κατακτήσεις μας δεν τις παρατάμε» και φώναξαν: «Για τους ξενοδόχους κέρδη και χλιδή και για τους εργάτες μίζερη ζωή».

Σε συνάντηση που έγινε με εκπροσώπους του κλαδικού και του επιχειρησιακού σωματείου και τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ, Ανδρ. Ανδρεάδη, κατέθεσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους και τόνισαν πως θεωρούν το ΣΕΤΕ ως συλλογικό εργοδότη τον πλέον υπεύθυνο για την κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι του «Athens Ledra» και ολόκληρου του κλάδου, καθώς έχει πρωτοστατήσει στην εφαρμογή νόμων που συνεχώς καταργούν δικαιώματα. Ξεκαθάρισαν, δε, πως τα αιτήματά τους για πληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων, αλλά κύρια για τη συνέχιση της λειτουργίας του ξενοδοχείου που θα διασφαλίσει τις θέσεις δουλειάς και όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, είναι αδιαπραγμάτευτα.

Στη συνέχεια, με πορεία και φωνάζοντας συνθήματα όπως «θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία, να πληρώσει τώρα η εργοδοσία», οι εργαζόμενοι κατευθύνθηκαν προς το υπουργείο Τουρισμού, όπου συναντήθηκαν με τον γγ. Μάλιστα, ο γγ δήλωσε «ανενημέρωτος» για το τι ακριβώς συμβαίνει με το «Athens Ledra» και σε τι κατάσταση είναι οι εργαζόμενοι!

Εργαζόμενοι και συνδικαλιστές ανέδειξαν τις ευθύνες της κυβέρνησης και του συγκεκριμένου υπουργείου, που από τη μια έχει ψηφίσει επενδυτικό νόμο ευνοϊκό για τους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στον Τουρισμό κι από την άλλη κανένα μέτρο προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων δεν έχει παρθεί από το κράτος. Μάλιστα, ακόμη και η στοιχειώδης υποχρέωση των αρμόδιων υπουργείων να πάρουν μέτρα ανακούφισης των 230 εργατικών οικογενειών παραπέμπεται στο αόριστο ...μέλλον. Αυτό έγινε και χτες, καθώς ο γγ είπε πως θα έρθουν σε συντονισμό με τα άλλα υπουργεία για να συμβάλουν στην επίλυση των αιτημάτων...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ