Πέμπτη 21 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΕΙ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Σήμερα η εκδήλωση για τον Σωτήρη Πέτρουλα

Στις 11 π.μ., στη συμβολή Σταδίου και Χρ. Λαδά

Με αφορμή τη συμπλήρωση 51 χρόνων από τη δολοφονία του Σωτήρη Πέτρουλα, η Περιφερειακή Οργάνωση ΑΕΙ Αττικής της ΚΝΕ διοργανώνει εκδήλωση, σήμερα Πέμπτη, στις 11.00 π.μ., στην οδό Σταδίου στο ύψος της οδού Χρ. Λαδά, εκεί που χτυπήθηκε άγρια από την αστυνομία η διαδήλωση της 21ης Ιούλη του 1965 με αποτέλεσμα πολλούς τραυματίες και νεκρό τον Σωτήρη Πέτρουλα.

Ο Σωτήρης Πέτρουλας ήταν 23 χρόνων όταν δολοφονήθηκε. Ηταν φοιτητής της Ανωτάτης Εμπορικής Σχολής (ΑΣΟΕΕ) και στέλεχος της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη, ενώ δούλευε ως βοηθός λογιστή. Καταγόταν από τη γνωστή οικογένεια αγωνιστών από τη Μάνη και ο ίδιος είχε ζήλο για τον αγώνα που ήταν αναπόσπαστο στοιχείο της ζωής του.

«Από το παράδειγμα το δικό του και χιλιάδων ακόμα αγωνιστών, διδασκόμαστε, εμπνεόμαστε και συνεχίζουμε στον πρωτοπόρο αγώνα για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα. Γιατί τα όνειρα και τα θέλω μας κατακτιούνται στην πράξη, με μικρές και μεγάλες καθημερινές μάχες, μαζί με τον εργαζόμενο λαό. Γιατί ο συμβιβασμός και η απάθεια δεν μας ταιριάζουν. Γιατί τίποτα ποτέ δεν χαρίστηκε, όλα κερδήθηκαν με σκληρούς αγώνες, αίμα και θυσίες», σημειώνει η ΠΟ ΑΕΙ Αττικής καλώντας στη σημερινή εκδήλωση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ