Τετάρτη 20 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ
Φοιτητική μέριμνα και γεγονότα...

Η Διοίκηση του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) με επιστολή της προς τον «Ριζοσπάστη» και το portal του 902.gr ισχυρίζεται ότι «καταβάλλει από τον Οκτώβρη του 2015 κάθε δυνατή προσπάθεια για να θεραπεύσει τις θνησιγενείς επιλογές όλων των προηγούμενων χρόνων» και οι όποιες χρονικές καθυστερήσεις δεν οφείλονται «σε στρατηγικές επιλογές ιδιωτικοποίησης της φοιτητικής μέριμνας, ούτε σε αδυναμία αντίληψής μας για την κρισιμότητα της κατάστασης που βιώνουν οι φοιτήτριες και οι φοιτητές του τόπου». Υπενθυμίζεται ότι ο «Ριζοσπάστης», με αφορμή καταγγελίες των εργαζομένων του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, είχε αναφερθεί στην ψήφιση από μεριάς της Διοίκησης «ενός ανεφάρμοστου προϋπολογισμού σε αντίθεση με την εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας», ενώ το ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή του είχε εκφράσει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους του Ιδρύματος. Επιπλέον, οι δυνάμεις του ΜΑΣ όλο το προηγούμενο διάστημα με παραστάσεις διαμαρτυρίας, συναντήσεις και συνεντεύξεις Τύπου έχουν αναδείξει τα πολύ σοβαρά προβλήματα στη φοιτητική μέριμνα, όπως και τα αιτήματα των φοιτητών.

Ο «Ριζοσπάστης» φυσικά, όπως και ο «902», δεν κάνουν δίκη προθέσεων. Αλλά τα γεγονότα παραμένουν: ότι δηλαδή ο προϋπολογισμός του Ιδρύματος έχει περικοπεί κατά 58%, ότι φοιτητές, σπουδαστές και εργαζόμενοι στη φοιτητική και όχι μόνο μέριμνα βρίσκονται ουσιαστικά στον αέρα για το ξεκίνημα της νέας χρονιάς, όπως επίσης και ότι η επιχειρηματική λειτουργία πολλών πλευρών της μέριμνας «ζει και βασιλεύει». Ολα αυτά δηλαδή που διαμορφώνουν και το πλαίσιο μέσα στο οποίο η φοιτητική μέριμνα εμπορευματοποιείται και ιδιωτικοποιείται διαχρονικά - και επί ημερών της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ - και που έχουν ως αποτέλεσμα χιλιάδες φοιτητές κάθε χρόνο να στερούνται των δικαιωμάτων τους σε δωρεάν σίτιση και στέγαση, όπως διεκδικούν και οι φοιτητικοί σύλλογοι, και οι λίγοι «τυχεροί» να βρίσκονται αντιμέτωποι με τη συνεχή υποβάθμισή της.

  • Εν τω μεταξύ χθες γνωστοποιήθηκε η παραίτηση της προέδρου και του αντιπροέδρου του ΙΝΕΔΙΒΙΜ καθώς και μελών του ΔΣ, τα οποία αντικαταστάθηκαν από τον υπουργό Παιδείας.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ