Τετάρτη 20 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΕΙ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Αύριο η εκδήλωση για τον Σωτήρη Πέτρουλα

Εκδήλωση, με αφορμή τη συμπλήρωση 51 χρόνων από τη δολοφονία του Σωτήρη Πέτρουλα, διοργανώνει η Περιφερειακή Οργάνωση ΑΕΙ Αττικής της ΚΝΕ, την Πέμπτη 21 Ιούλη, στις 11.00 π.μ., στην οδό Σταδίου στο ύψος της οδού Χρ. Λαδά.

Ο Σωτήρης Πέτρουλας γεννήθηκε το 1942, στο Οίτυλο της Μάνης, αλλά μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου υποχρεώθηκε να καταφύγει η οικογένειά του το 1946, για να γλιτώσει από τις αντικομμουνιστικές συμμορίες που δρούσαν στο πλευρό του αστικού κράτους. Στις 21 Ιούλη του 1965 μια μεγάλη συγκέντρωση κυρίως από φοιτητές και οικοδόμους, ενάντια στο παλατιανό πραξικόπημα και στην Ενωση Κέντρου που ασκούσε αντιλαϊκή πολιτική και ωμό αντικομμουνισμό, χτυπιέται αδίστακτα από την αστυνομία στην οδό Σταδίου, στο ύψος της οδού Χρ. Λαδά. Ο απολογισμός είναι αμέτρητοι τραυματίες και ανάμεσά τους ένας νεκρός: Ο 23χρονος φοιτητής της Ανωτάτης Εμπορικής Σχολής (ΑΣΟΕΕ) και στέλεχος της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη, Σωτήρης Πέτρουλας. Η κηδεία του μετατράπηκε σε συλλαλητήριο για τα λαϊκά δικαιώματα και τις ελευθερίες. Τα γεγονότα της εποχής έμειναν στην Ιστορία ως «Ιουλιανά».

«Από το παράδειγμα το δικό του και χιλιάδων ακόμα αγωνιστών, διδασκόμαστε, εμπνεόμαστε και συνεχίζουμε στον πρωτοπόρο αγώνα για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα», σημειώνει η ΠΟ ΑΕΙ Αττικής της ΚΝΕ, καλώντας μαζικά στην αυριανή εκδήλωση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ