Τετάρτη 20 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νέος γύρος κινητοποιήσεων των αγροτών

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Τράπεζα Πειραιώς στο Λαγκαδά οργάνωσε χτες το πρωί ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λαγκαδά, στο πλαίσιο των αποφάσεων της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων για κατά τόπους κινητοποιήσεις των αγροτών. Η κινητοποίηση είχε στόχο να αναδείξει τα προβλήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς και να καταγγείλει την υπέρογκη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, τη φορολεηλασία σε βάρος των αγροτών και κτηνοτρόφων, το διαχωρισμό σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και μη, τη μη έγκαιρη εκτίμηση των ζημιών από τον ΕΛΓΑ και τα γενικότερα προβλήματα που οδηγούν στη φτώχεια και το ξεκλήρισμα.

Παράλληλα, οι αγρότες πρόβαλλαν τα δίκαια αιτήματά τους, στη βάση του πλαισίου που έχουν διαμορφώσει μέσα από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, μαζί με άλλους Αγροτικούς Συλλόγους και συναδέλφους τους που πήραν μέρος στις αγροτικές κινητοποιήσεις το χειμώνα που μας πέρασε σε όλη τη χώρα. Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λαγκαδά συγκροτήθηκε πρόσφατα και με αφορμή τις πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη διοίκησης, το νεοεκλεγέν ΔΣ χαιρετίζει τους αγρότες και κτηνοτρόφους που με τη συμμετοχή τους έκαναν το πρώτο βήμα και έβαλαν τις βάσεις για το χτίσιμο του συνδικαλιστικού τους φορέα, που θα υπερασπίζεται τα συμφέροντά τους και θα οργανώνει την πάλη τους.

Επίσης, με κοινή ανακοίνωση - κάλεσμα, οι Αγροτοκτηνοτροφικοί Σύλλογοι Πελοποννήσου (Λακωνίας, Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορίνθου) καλούν σε κινητοποίηση στην Τρίπολη, την Παρασκευή 29 Ιούλη, στις 10 π.μ., στα γραφεία του ΟΓΑ. Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, οι Αγροτικοί Σύλλογοι Πελοποννήσου οργανώνουν αυτήν την κινητοποίηση «ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συντονιστικού Οργάνου των 69 μπλόκων να κηρύξει το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου ως αφετηρία της έναρξης του νέου κύκλου κινητοποιήσεων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με μπλόκα και πολύμορφες δράσεις συνεχίζουν τον αγώνα για τα δίκαια αιτήματά τους(2023-02-01 00:00:00.0)
Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ με αίτημα τη μείωση του κόστους παραγωγής(2022-09-30 00:00:00.0)
Μπροστά σε νέες συντονισμένες κινητοποιήσεις για τα δίκαια αιτήματά τους(2022-01-22 00:00:00.0)
Με συγκεντρώσεις και μπλόκα κλιμακώνουν τον δίκαιο αγώνα(2020-01-23 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις Αγροτικών Συλλόγων(2016-07-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ