Τετάρτη 20 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Σύσκεψη με τους κομμουνιστές δημάρχους και άλλους φορείς

Στόχος ο καλύτερος συντονισμός και η στήριξη του αγώνα τους

Από τη χτεσινή συνάντηση στα γραφεία του ΠΑΜΕ
Από τη χτεσινή συνάντηση στα γραφεία του ΠΑΜΕ
Ο καλύτερος συντονισμός του αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά, που δίνουν οι καθαρίστριες στα δημόσια σχολεία και οι συνάδελφοι/σσες στα εργολαβικά συνεργεία, καθώς και η στήριξη αυτού του αγώνα από συνδικάτα, φορείς του κινήματος και τους κομμουνιστές δημάρχους, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που έγινε χτες στα γραφεία του ΠΑΜΕ.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή στο χώρο της καθαριότητας των δημόσιων σχολείων και των εργολαβικών συνεργείων, το Συνδικάτο ΟΤΑ Ν. Αττικής, η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων και κηδεμόνων, τα κλαδικά Σωματεία καθαριστριών δημόσιων σχολείων και εργολαβικών συνεργείων Πειραιά και Αθήνας, όπως επίσης οι δήμαρχοι Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος, Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος και Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος. Το «παρών» έδωσαν επίσης εκπρόσωποι των δημοτικών Αρχών Πάτρας και Ικαρίας.

Θυμίζουμε ότι στα δημόσια σχολεία, ύστερα από αγώνες, για ένα μέρος των εργαζομένων οι συμβάσεις ανάθεσης έργου μετατράπηκαν σε συμβάσεις αορίστου χρόνου. Ο αριθμός των εργαζομένων με αυτό το καθεστώς δεν ξεπερνά τις 4.000. Ενα άλλο μέρος των συναδέλφων τους έγινε μόνιμο με καθεστώς μερικής απασχόλησης, ακόμα μιας ώρας τη μέρα! Παράλληλα, στα δημόσια σχολεία πάνω από 8.500 εργαζόμενοι απασχολούνται εδώ και χρόνια με συμβάσεις έργου στην πλειοψηφία τους αμείβονται με ποσά των 200 - 300 ευρώ μηνιαίως.

Κατά τη συζήτηση, οι σχολικές καθαρίστριες εξήγησαν στους δημάρχους και τους εκπροσώπους των δημοτικών Αρχών το τι πραγματικά συμβαίνει στον κλάδο τους, αλλά και τα αιτήματά τους. Από την πλευρά τους, οι δημοτικές Αρχές σημείωσαν πως ήδη έχουν παρθεί αποφάσεις των Δημοτικών τους Συμβουλίων, προκειμένου να υπάρχει ένα πρώτο βήμα πίεσης προς την κυβέρνηση.

Στάθηκαν στην ανάγκη ενημέρωσης των εργαζομένων στο χώρο για τις αποφάσεις αυτές, ως ένα από τα πολλά μέτρα ουσιαστικής στήριξης του αγώνα των καθαριστριών που σκοπεύουν να πάρουν και το επόμενο διάστημα. Ενδεικτικά, ο Βαγγέλης Σίμος τόνισε πως «την ίδια αγωνία περνάτε εσείς και περνάμε κι εμείς. Ο αγώνας αυτός είναι κοινός και δεν ξεκινά σήμερα», ενώ ο Μιχάλης Σελέκος υπογράμμισε πως υπάρχουν δύο πράγματα: «Η πολιτική θέση που παίρνεις, κάτι που εκφράστηκε με τις αποφάσεις των Συμβουλίων μας και η πρακτική στάση, το κατά πόσον μπορεί να υλοποιηθεί. Σ' αυτόν τον αγώνα είμαστε μαζί σας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ