Τετάρτη 20 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
42ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Πλούτος εκδηλώσεων ανά την Ελλάδα

Συνεχίζονται ανά την Ελλάδα οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο του 42ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» με το κεντρικό του σύνθημα «Αγώνας, Γνώση, Τόλμη, Αντοχή - "Να προχωράς κι εσύ καθώς προβαίνει μπρος η Ιστορία" (Ναζίμ Χικμέτ)».

Στο πλαίσιο αυτό, στην Αττική, συνεχίζονται οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών με δωρεάν είσοδο που διοργανώνει η Τομεακή Οργάνωση Πειραιά της ΚΝΕ, στο Κερατσίνι, στο εργοστάσιο Καχραμάνογλου (Κωνσταντινουπόλεως 51). Αυτή τη βδομάδα, προβολές θα γίνουν έως και την Παρασκευή 22 Ιούλη, στις 9 μ.μ., ενώ το Σάββατο 23 Ιούλη ο πρώτος κύκλος εκδηλώσεων του Ιούλη κλείνει με coctail πάρτι. Από τις 30 Αυγούστου έως τις 10 Σεπτέμβρη θα υπάρξει και δεύτερος κύκλος προβολών.

Στην Κεντρική Μακεδονία

Στη Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνονται αυτές τις μέρες οι εξής εκδηλώσεις:

  • Σήμερα, Τετάρτη:

-- Στην Ανω Πόλη, στην πλατεία Τερψιθέας, στις 19.00, εκδήλωση - συζήτηση ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.

-- Στην Πολίχνη, στο Πάρκο Κρύας Βρύσης, στις 19.00, εκδήλωση με θέμα «Οπλο του συστήματος είναι οι χρυσαυγίτες». Θα προβληθεί ταινία και θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.

  • Αύριο, Πέμπτη:

-- Στο Ε' Διαμέρισμα Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Νερού, στις 19.00, εκδήλωση - συζήτηση για την ανεργία.

-- Στη Νεάπολη, στο Στρατόπεδο Στρεμπενιώτη, στις 19.00, τουρνουά ποδοσφαίρου ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.

-- Στον Εύοσμο, στα Γήπεδα Αίαντα Ευόσμου, στις 19.00, τουρνουά ποδοσφαίρου και βόλεϊ.

-- Στον Εξαπλάτανο Πέλλας, στις 19.00, εκδήλωση - συζήτηση ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.

Στη Δυτική Ελλάδα

Στη Δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου γίνονται οι εξής εκδηλώσεις:

Στην Αμφιλοχία Αιτωλοακαρνανίας, στις 22 και 23 Ιούλη, θα πραγματοποιηθεί τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5.

Στη Σκακιέρα Αμαλιάδας, στις 23 Ιούλη, εκδήλωση με ομιλία από την Χριστίνα Κορδονούρη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ, θεατρικό από ομάδα της ΚΝΕ και συναυλία.

Στην Πάτρα, στην πλατεία Παναχαϊκής στην Αγυιά, στις 23 Ιούλη, εκδήλωση με λαϊκό γλέντι, επίδειξη από τοπικές πολιτιστικές και αθλητικές ομάδες. Θα μιλήσει η Ιφιγένεια Αθανασούλα, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ.

Στο Βαθύ Ιθάκης, στις 23 Ιούλη, θα πραγματοποιηθεί τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5 και επίδειξη από τοπικό χορευτικό σύνολο. Θα μιλήσει ο Σπύρος Καμπίτσης, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ.

Στον Αγ. Κύρηκο Ζακύνθου, στις 24 Ιούλη, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με ομιλία από στέλεχος του ΚΚΕ, θεατρικό από ομάδα της ΚΝΕ και λαϊκό γλέντι.

Στη Λευκάδα, στις 24 Ιούλη, θα γίνει εκδήλωση στην Εξάνθεια.

Στην Κρήτη

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, η Τομεακή Οργάνωση Χανίων της ΚΝΕ τιμά τους αλύγιστους της ταξικής πάλης, τους μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, της μάχης του Βουτά, αλλά και τους εξόριστους κομμουνιστές της Γαύδου. Συγκεκριμένα, διοργανώνει φεστιβαλική εκδήλωση στην Παλαιόχωρα, την Τρίτη 26 Ιούλη, που θα περιλαμβάνει: Ιστορικό περίπατο στα σημεία της μάχης του Βουτά στις 6 μ.μ., αποκάλυψη μνημείου στον Βουτά στις 7 μ.μ. και φεστιβαλική εκδήλωση στην Παλαιόχωρα στις 9 μ.μ.

Ακόμα, το Συμβούλιο Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ διοργανώνει διήμερη εκδρομή στη Γαύδο στις 29 - 31 Ιούλη. Αναχωρήσεις θα γίνουν από Παλαιόχωρα την Τετάρτη 27/7 και Σφακιά την Παρασκευή 29/7. Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 6976677919.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ