Πέμπτη 14 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Νέα επιχείρηση χειραγώγησης του λαού

Η Μέι αναλαμβάνει τη σκυτάλη στην αντιλαϊκή επίθεση
Η Μέι αναλαμβάνει τη σκυτάλη στην αντιλαϊκή επίθεση
ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας έγινε χτες βράδυ η Τερέζα Μέι, που αναλαμβάνει να αντιμετωπίσει σημαντικές «προκλήσεις» για την αστική τάξη, που θα πληρώσουν μετά βεβαιότητας τα λαϊκά στρώματα. Πρόκειται για τη διαδικασία αποχώρησης της χώρας από την ΕΕ, το φιλολαϊκό φτιασίδωμα του Συντηρητικού Κόμματος, την προσπάθεια «ενότητας» του Ηνωμένου Βασιλείου (Αγγλίας, Σκοτίας, Βόρειας Ιρλανδίας και Ουαλίας).

«Πιστεύουμε στην Ενωση, στον πολύτιμο δεσμό μεταξύ Αγγλίας, Σκοτίας, Ουαλίας και Β. Ιρλανδίας. Οχι μόνο στην ένωση μεταξύ εθνών του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά και όλων των πολιτών από όπου και εάν προέρχονται... Θα ηγηθώ μίας κυβέρνησης που δεν θα κινηθεί από το συμφέρον των λίγων προνομιούχων. Οταν θα περνάμε νέους νόμους θα ακούμε εσάς! Σε ό,τι αφορά τους φόρους, θα έχουμε εσάς ως προτεραιότητα. Οχι τους πλούσιους». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια της νέας πρωθυπουργού, επιχειρώντας να χειραγωγήσει λαϊκές δυνάμεις που βιώνουν στο πετσί τους την καπιταλιστική βαρβαρότητα που αυτή υπερασπίζεται.

Παράλληλα, η Μέι ενέτεινε τις διεργασίες για τη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης που θα κληθεί να διαχειριστεί ένα πιθανό Brexit και την προώθηση των γεωπολιτικών επιδιώξεων των βρετανικών μονοπωλίων σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο, ανακοινώνοντας πρώτα απ' όλους το διορισμό του έως πρότινος υπουργού Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ στο υπουργείο Οικονομικών και του Μπόρις Τζόνσον (από το στρατόπεδο του Brexit) στο υπουργείο Εξωτερικών.

Νωρίτερα, ο προκάτοχός της, Ντέιβιντ Κάμερον, έκανε την τελευταία του εμφάνιση στη Βουλή των Κοινοτήτων, όπου κάλεσε τη διάδοχό του να τοποθετήσει τη Βρετανία όσο πιο κοντά γίνεται στην ΕΕ.

Στις ΗΠΑ, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου συνεχάρη τη Μέι εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα καταφέρει να οδηγήσει με επιτυχία τη χώρα της έξω από την ΕΕ. Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλ. Πούτιν, «επιβεβαίωσε την πρόθεσή του για εποικοδομητικό διάλογο», ενώ ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ευχήθηκε «αποδοτική συνεργασία».

Τρεις οι υποψήφιοι στους Εργατικούς

Στο μεταξύ, εντείνονται οι διεργασίες στο κόμμα των αντιπολιτευόμενων Εργατικών για την πιθανή ανάδειξη νέας ηγεσίας, μετά τις έντονες εσωκομματικές προκλήσεις σε βάρος του τωρινού αρχηγού, Τζέρεμι Κόρμπιν. Χτες προστέθηκε τρίτη υποψηφιότητα για τη θέση της ηγεσίας του κόμματος από το βουλευτή Οουεν Σμιθ, μετά από εκείνη της Αντζελα Ιγκλ και του Τζέρεμι Κόρμπιν. Το αποτέλεσμα της εσωκομματικής ψηφοφορίας αναμένεται να γίνει γνωστό στα τέλη του ερχόμενου Σεπτέμβρη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Υπέρ δεύτερου δημοψηφίσματος και παραμονής στην ΕΕ οι Εργατικοί(2019-07-10 00:00:00.0)
Καταψηφίστηκε πρόταση για αποτροπή «άτακτου» Brexit(2019-06-13 00:00:00.0)
Νέα διορία από τη Βουλή ζήτησε η Μέι(2019-02-13 00:00:00.0)
Η επιβίωση της κυβέρνησης παρατείνει τα σκληρά παζάρια(2019-01-17 00:00:00.0)
Νέες διαπραγματεύσεις για τους όρους(2017-09-26 00:00:00.0)
Γενικότερες πιέσεις με μοχλό το Brexit...(2016-07-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ