Τετάρτη 13 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στην Αθήνα διαδήλωσαν οι εργαζόμενοι στα «Λιπάσματα»

Εξω από το υπουργείο Εργασίας διαδήλωσαν χτες το μεσημέρι εργαζόμενοι στη πρώην «Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων Καβάλας», ενάντια στις απολύσεις αλλά και τις μηνύσεις που επιστρατεύει η εργοδοσία σε βάρος τους, με στόχο να απαλλαγεί από τα δικαιώματά τους. Οι εργαζόμενοι ταξίδεψαν από την Καβάλα, ορισμένοι με τις οικογένειές τους, συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια και έκαναν πορεία μέχρι το υπουργείο Εργασίας, όπου είχε οριστεί τριμερής συνάντηση. Στη συνέχεια, η κινητοποίηση συνεχίστηκε στη Βουλή και στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στην τριμερή, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ζήτησαν να παρθούν πίσω οι περίπου 30 απολύσεις και οι πολλαπλάσιες μηνύσεις, που δείχνουν πως μπροστά στην απόλυση, και μάλιστα χωρίς αποζημίωση, πρόκειται να βρεθούν όσοι εργαζόμενοι αντιδρούν στα σχέδια της εργοδοσίας να επιβάλει ατομικές Συμβάσεις. Ωστόσο, το υπουργείο δεν δεσμεύτηκε για καμιά συγκεκριμένη ενέργεια και παρέμβαση, κάτι που δίνει αντικειμενικά χρόνο στον εργοδότη να συνεχίσει και να ολοκληρώσει τους σχεδιασμούς του.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν εκπρόσωποι της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, του Εργατικού Κέντρου Καβάλας, της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Χημικής Βιομηχανίας. Στην κινητοποίηση συμμετείχε ο Νίκος Ξουράφης, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Χημικής Βιομηχανίας. Εκ μέρους του ΚΚΕ, την αλληλεγγύη μετέφερε ο βουλευτής του Κόμματος Γιάννης Δελής, ο οποίος συμμετείχε και στην τριμερή. Σε δήλωσή του τόνισε πως όσα γίνονται στη Βιομηχανία Λιπασμάτων αποτελούν έγκλημα σε βάρος των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας, τόσο όσον αφορά τη βιομηχανία, όσο και την αγροτική παραγωγή.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org