Τρίτη 12 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι τοποθετήσεις των άλλων κομμάτων

Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Ιγγλέση, αφού είπε ότι «ουδείς μπορεί να διαφωνήσει με την ουσία της πρόταση νόμου του ΚΚΕ», επιδόθηκε σε διαπιστώσεις, για τη «φτώχεια» και την «εξαθλίωση» που μαστίζουν χιλιάδες οικογένειες. Στο διά ταύτα, είπε ότι η πρόταση «δεν μπορεί να γίνει αποδεχτή λόγω των οικονομικών συγκυριών». Προσπάθησε, μάλιστα, προκλητικά να εξαπατήσει το λαό ως προς την ουσία της πρότασης του ΚΚΕ, λέγοντας ότι «αναδεικνύει την αναγκαιότητα για συνεργασία των αριστερών, προοδευτικών δυνάμεων απέναντι στην παγκοσμιοποίηση του νεοφιλελεύθερου δόγματος»!

Από τη ΝΔ, ο εισηγητής Ν. Μηταράκης ξεκαθάρισε ευθύς εξαρχής ότι το κόμμα του δεν μπορεί να στηρίξει την πρόταση του ΚΚΕ και άνοιξε μέτωπο στην κυβέρνηση στο βολικό πεδίο της διαχείρισης. Ετσι, αφού ανέφερε ότι «πριν από ένα χρόνο ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχόταν αξιοπρεπείς συντάξεις και μισθούς» και αντί γι' αυτό «επέστρεψε τη χώρα στην ύφεση που όπως εκτιμούν αναλυτές θα συνεχιστεί και το 2017», πρόσθεσε: «Η βιώσιμη κοινωνική πολιτική πρέπει να στηρίζεται σε βιώσιμη οικονομία», και για να υπάρξει «βιώσιμη οικονομία», θα πρέπει να «δώσουμε έμφαση στην προσέλκυση επενδύσεων» που «θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας». «Αυτή η κυβέρνηση δεν βλέπουμε να ξεκινάει καμία νέα επένδυση» και γι' αυτό «δεν είναι η λύση» για να «επιστρέψει η Ελλάδα σε ρυθμούς ανάπτυξης».

«Δεν μπορούμε να στηρίξουμε την πρότασή σας», ήταν η θέση του ειδικού αγορητή του ΠΑΣΟΚ Οδ. Κωνσταντινόπουλου, την οποία χαρακτήρισε «ανέφικτη», ενώ ο ειδικός αγορητής του Ποταμιού Ι. Φωτήλας εξέφρασε την ανησυχία του «μην τυχόν και ψηφιστεί η πρόταση του ΚΚΕ», γιατί αυτό «θα στοιχίσει στον κρατικό προϋπολογισμό».

Ο ειδικός αγορητής των ΑΝΕΛ Γ. Λαζαρίδης σημείωσε ότι είναι «σεβαστή» η πρόταση του ΚΚΕ, «αλλά δεν μπορούμε να τη στηρίξουμε εμείς», ενώ από την Ενωση Κεντρώων ο ειδικός αγορητής Μ. Γεωργιάδης είπε ότι η πρόταση του ΚΚΕ αποσκοπεί στον εντυπωσιασμό, αφού είναι κοινωνικά άδικη! Οπως εξήγησε, η «Ενωση Κεντρώων», λέει ότι αυτός που παίρνει σύνταξη πάνω από 1.500 ευρώ, δηλαδή είναι «πλούσιος», θα πρέπει να «κάνει θυσίες υπέρ του δεύτερου» που παίρνει την ελάχιστη σύνταξη. Ενώ «εσείς θέλετε τα ίδια μέτρα και για τους δύο», είπε απευθυνόμενος στο ΚΚΕ, με επιχειρήματα που θα ζήλευε η μεγαλοεργοδοσία.

Οσο για τη Χρυσή Αυγή, ο ειδικός της αγορητής Ηλ. Παναγιώταρος, ανάμεσα στους ενόχους για τη «φτωχοποίηση» των «ελληνικών οικογενειών» εντόπισε τους «λαθρομετανάστες», στους οποίους όπως είπε «συμπαραστέκονται» το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ και μάλιστα «εκδίδουν φυλλάδια σε διάφορες γλώσσες»!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ