Κυριακή 10 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ
Η ύλη του τεύχους
  • Στην ενότητα «Εργατική Τάξη» περιλαμβάνεται η εισήγηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, στην Πλατιά Ολομέλεια της ΚΕ με θέμα «Η πορεία ανασύνταξης του εργατικού - συνδικαλιστικού κινήματος και της ανάπτυξης της κομματικής οικοδόμησης στην εργατική τάξη».
  • Στην ενότητα «Ιδεολογία - Πολιτική» δημοσιεύεται το άρθρο με τίτλο «Η επικαιρότητα της λενινιστικής θεωρίας του ιμπεριαλισμού», που συνοψίζει τις εξελίξεις και τις τάσεις στο σύγχρονο παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό σύστημα, επιστρατεύοντας τη λενινιστική μεθοδολογία. Στην ίδια ενότητα περιλαμβάνεται το άρθρο με τίτλο «Ζητήματα ένοπλης ταξικής πάλης», αναφερόμενο τόσο στη μαρξιστική λενινιστική θεωρία για την επαναστατική βία όσο και στην επαναστατική πείρα (Κομμούνα, Οκτώβρης 1917, ΔΣΕ), ξεχωρίζοντας βασικά συμπεράσματα στις σύγχρονες συνθήκες, όπως αποτυπώνονται στο Πρόγραμμα του ΚΚΕ.
  • Στην ενότητα «Οικονομία» περιλαμβάνει το άρθρο με τίτλο «Η εγχώρια πολεμική βιομηχανία σε συνάρτηση με τη διεθνή». Σε αυτό κωδικοποιούνται οι εξελίξεις σε αυτόν το βιομηχανικό κλάδο, παράλληλα με την ανάδειξη του ιδιαίτερου χαρακτήρα του.
  • Τέλος, στην ενότητα «Παιδεία» περιλαμβάνεται κείμενο του αντίστοιχου Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ με τίτλο «Οι εξελίξεις σχετικά με την πιστοποίηση των προγραμμάτων σπουδών στα ΑΕΙ». Σε αυτό παρουσιάζεται η στρατηγική της ΕΕ για την Ανώτατη Εκπαίδευση και ο τρόπος με τον οποίο η πιστοποίηση λειτουργεί ως εργαλείο προώθησής της, το πώς εφαρμόζεται στην Ελλάδα, καθώς και οι θέσεις του ΚΚΕ.

Σε αυτό το τεύχος δημοσιεύονται τα Κομματικά Ντοκουμέντα της περιόδου από 25.3.2016 έως 26.6.2016.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ