Σάββατο 9 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Υπόσχεται μεταρρυθμίσεις και λιγότερους φόρους στο κεφάλαιο

Το αίτημα για εκλογές προβάλλει εκ νέου ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, καταθέτοντας διαρκώς τα διαπιστευτήριά του στο ντόπιο κεφάλαιο για την ικανότητα του κόμματός του να διαχειριστεί τα συμφέροντά του. Σε συνέντευξή του στην «Deutsche Welle» δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Δεν ξέρω αν θα γίνουν εκλογές το φθινόπωρο ή την άνοιξη στην Ελλάδα, όποτε και να γίνουν θα είναι μια καλή και όχι κακή εξέλιξη για τη χώρα». Να σημειωθεί ότι κι άλλοι παράγοντες της ΝΔ διαβλέπουν σύντομα εκλογές, συσχετίζοντας μια τέτοια εξέλιξη με τα τεκταινόμενα στην οικονομία.

«Το κόστος μιας προεκλογικής περιόδου θα είναι μικρότερο από το όφελος για την Ελλάδα. Η απάντηση στον λαϊκισμό δεν είναι περισσότερος λαϊκισμός, αλλά ορθός πολιτικός λόγος», αναφέρει ο Κ. Μητσοτάκης, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν μπορεί να επιβάλει εκλογές, αλλά εάν ο πρωθυπουργός χάσει την κυβερνητική πλειοψηφία, δεν πρόκειται να τον στηρίξει. «Εγώ δεν πρόκειται ποτέ να συμφωνήσω να συγκυβερνήσω με τον κ. Τσίπρα, γιατί μας χωρίζει άβυσσος. Και θα ήθελα να υπενθυμίσω σε όλους όσοι ενδεχομένως φαντασιώνονται ένα τέτοιο σενάριο, ότι εάν αυτό συνέβαινε θα είχαμε αξιωματική αντιπολίτευση τη Χρυσή Αυγή», δηλώνει.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σπεύδει, επίσης, να διαφημίσει στο κεφάλαιο τη μεταρρυθμιστική του δεινότητα, λέγοντας: «Είμαι πολιτικός με διαδρομή, έχω αποδείξει ότι δεν φοβάμαι το πολιτικό κόστος, δεν είμαι λαϊκιστής». Στο ίδιο πνεύμα, παρουσιάζοντας την πραμάτεια του στο κεφάλαιο, λέει στη συνέντευξη:

«Εμείς ψηφίσαμε ένα πλαίσιο, το οποίο συμπεριλαμβάνει διαρθρωτικές αλλαγές που υποστηρίζουμε όχι γιατί είναι στο μνημόνιο, όχι γιατί μας τις επέβαλαν οι Γερμανοί ή οι Βρυξέλλες, αλλά γιατί είναι σωστές για τη χώρα. Αυτή είναι η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ (...) Εχουμε τους υψηλότερους φορολογικούς συντελεστές από πάρα πολλές χώρες της Ευρώπης. Η υπερφορολόγηση δεν προσφέρει έσοδα στον προϋπολογισμό, αλλά το ανάποδο. Τσακίζει την επιχειρηματικότητα, διώχνει επενδυτές, οδηγεί πάρα πολλούς απασχολούμενους στη μαύρη οικονομία, τσακίζει την φορολογική συμμόρφωση».

Εκείνο που προτείνει τελικά είναι μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος από το 3,5% στο 2% σε συνδυασμό με ένα πλαίσιο «επιθετικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για να σπάσει ο φαύλος κύκλος της ελληνικής οικονομίας», ενώ χαρακτηρίζει τις ιδιωτικοποιήσεις «ισχυρό όπλο».

Επιστρέφοντας απ' το ταξίδι του σε Λονδίνο και Φρανκφούρτη, όπου είχε συναντήσεις με παράγοντες των διεθνών καπιταλιστικών αγορών, ο πρόεδρος της ΝΔ μεταβαίνει σήμερα στο Ισραήλ, όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο και αξιωματούχους της χώρας, αλλά και επιχειρηματίες. Θα μεταβεί επίσης στη Ραμάλα, όπου θα συναντηθεί με την Παλαιστινιακή ηγεσία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ