Σάββατο 9 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σκοτώθηκε εργάτης σε βιομηχανία του Κιλκίς

Πέντε ακόμα τραυματίες από ηλεκτροπληξία στα έργα της Ιόνιας Οδού

Εναν ακόμα θάνατο εργαζομένου, που σκοτώθηκε στα τέλη του περασμένου μήνα, παλεύοντας να βγάλει το μεροκάματο, καταγγέλλει η Γραμματεία Μετάλλου Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ. Το νέο εργατικό «ατύχημα» συνέβη σε βιομηχανία κατασκευής ανελκυστήρων στο Κιλκίς, με θύμα ένα μεταλλεργάτη, ο οποίος σκοτώθηκε πέφτοντας από τη στέγη του εργοστασίου, στην προσπάθειά του να επισκευάσει κλιματιστικό. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο εργάτης πάτησε στο πλαστικό κάλυμμα του φωταγωγού που υποχώρησε, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο κενό.

Ανακοίνωση για το θανατηφόρο εργατικό «ατύχημα» εξέδωσε η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ. «Η υπόθεση κυριολεκτικά της ζωής μας περνά μέσα από τα δικά μας χέρια» σημειώνει το ΠΑΜΕ και απαιτεί: Την άμεση διαλεύκανση των αιτιών του ατυχήματος από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων, την πρόληψη εργατικών ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών. Ελεγχο της εργοδοτικής ευθύνης από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για τη λήψη μέτρων.

Υπεράσπιση του θεσμού των Βαρέων και Ανθυγιεινών, μείωση του χρόνου εργασίας για τα ΒΑΕ σε 6ωρο/5θήμερο/30ωρο και αύξηση των ημερών αδείας. Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 50 για τις γυναίκες, στα 55 για τους άντρες που εργάζονται στα ΒΑΕ. Πρόσληψη ειδικευμένου μόνιμου προσωπικού με πλήρη απασχόληση. Κανένας να μη δουλεύει εκτός της ειδικότητάς του.

Στο μεταξύ, πέντε εργαζόμενοι σε εργοτάξιο της Ιόνιας Οδού, στην περιοχή Κλόκοβα, χτυπήθηκαν από ρεύμα, όταν - σύμφωνα με πληροφορίες - το μηχάνημα που χειριζόταν ένας εργαζόμενος, ήρθε σε επαφή με καλώδια υψηλής τάσης, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο ίδιος και οι τέσσερις συναδέλφοί του, που προσπάθησαν να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες. Ολοι τους νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ