Παρασκευή 8 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
Συμβούλιο ΝΑΤΟ - Ρωσίας μετά τη Βαρσοβία

Εκπρόσωποι του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας θα συναντηθούν στις 13 Ιούλη, λίγες μέρες μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής της λυκοσυμμαχίας στη Βαρσοβία. Το Συμβούλιο ΝΑΤΟ - Ρωσίας θα γίνει σε επίπεδο πρέσβεων στις Βρυξέλλες, για να συζητήσει και τα θέματα που θα καταληχθούν στη Σύνοδο.

Ο πρέσβης της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ, Αλεξάντρ Γκρούσκο, είπε ότι η χώρα του θα εστιαστεί στις αποφάσεις που θα ληφθούν στη Βαρσοβία, επαναλαμβάνοντας ότι η συγκέντρωση στρατευμάτων της συμμαχίας θέτει σε κίνδυνο την ειρήνη στην Κεντρική Ευρώπη. «Η βασική εστίαση θα είναι στη στρατιωτική ασφάλεια που έπεται των αποφάσεων που θα ληφθούν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία», είπε.

Από την άλλη, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, σε γραπτή δήλωση αναφέρει πως οι συζητήσεις «θα εστιαστούν στην κρίση εντός και πέριξ της Ουκρανίας και στην ανάγκη να εφαρμοστούν πλήρως οι Συμφωνίες του Μινσκ». «Θα εξετάσουμε επίσης και τις στρατιωτικές δράσεις, με ιδιαίτερη έμφαση στη διαφάνεια και τη μείωση κινδύνων, καθώς και στην κατάσταση της ασφάλειας στο Αφγανιστάν», πρόσθεσε στη δήλωσή του.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ