Παρασκευή 8 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ
Διεθνής Διάσκεψη και διαδήλωση στη Βαρσοβία

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) οργανώνει Διεθνή Διάσκεψη κατά του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία, όπου θα κορυφωθεί η καμπάνια του ΠΣΕ με σύνθημα «ΝΑΙ στην ειρήνη - ΟΧΙ στο ΝΑΤΟ», που εντάσσεται και στις προετοιμασίες του επόμενου Παγκόσμιου Συνεδρίου του ΠΣΕ το Νοέμβρη στη Βραζιλία.

Εκπρόσωποι αντιιμπεριαλιστικών κινημάτων και φιλειρηνικών οργανώσεων από 21 χώρες θα πάρουν μέρος στη Διάσκεψη του ΠΣΕ σήμερα Παρασκευή, το απόγευμα, σε ξενοδοχείο της Βαρσοβίας, με τη συμμετοχή και άλλων διεθνών οργανώσεων, όπως της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών, της Παγκόσμιας Δημοκρατικής Ομοσπονδίας Γυναικών, της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας και της Διεθνούς Ενωσης Δημοκρατικών Νομικών. Το ΠΣΕ θα εκπροσωπήσει ο Ηρακλής Τσαβδαρίδης, εκτελεστικός γραμματέας του.

Από την Ελλάδα, όπου βρίσκεται η έδρα του ΠΣΕ, θα συμμετάσχει διευρυμένη αντιπροσωπεία φορέων του λαϊκού κινήματος, με επικεφαλής τον Σταύρο Τάσσο, πρόεδρο της ΕΕΔΥΕ, την Μαιρήνη Στεφανίδη, πρόεδρο της ΟΓΕ, την Δέσποινα Μάρκου, πρόεδρο της ΕΕΔΔΑ, την Χρυσούλα Λαμπούδη από το ΠΑΜΕ και τον Θωμά Κατσιούλα από το ΜΑΣ.

Στη Βαρσοβία, το ΠΣΕ θα λάβει μέρος με τα συνθήματα, τις σημαίες και τα χρώματά του στη διαδήλωση που θα οργανωθεί αύριο Σάββατο στους δρόμους της πόλης: «ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ!».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ