Παρασκευή 8 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μαχητική συγκέντρωση και διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη

Από την πορεία προς το αμερικάνικο προξενείο
Από την πορεία προς το αμερικάνικο προξενείο
Την αντίθεσή τους στα δολοφονικά σχέδια που επεξεργάζονται τα γεράκια του ΝΑΤΟ, διατράνωσαν χτες βράδυ ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία της Θεσσαλονίκης, που συμμετείχαν μαζικά στην αντιΝΑΤΟική συγκέντρωση και πορεία που οργάνωσε η ΕΔΥΕΘ. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε έξω από το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο στο 3ο Σώμα Στρατού, ενώ ακολούθησε πορεία προς το αμερικανικό προξενείο, όπου οι διαδηλωτές έκαψαν τις σημαίες του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

Από το βήμα της συγκέντρωσης, ο Μπάμπης Βέλλης, αντιπρόεδρος της ΕΔΥΕΘ, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «η πολιτική που τσακίζει την εργατική τάξη, το λαό μας, είναι η ίδια πολιτική που εμπλέκει την Ελλάδα στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς για λογαριασμό των μεγάλων συμφερόντων. (...) Είναι αναγκαίο και απαραίτητο το ζήτημα της ανάπτυξης του φιλειρηνικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος να περάσει μέσα από όλους τους μαζικούς φορείς και να αποτελέσει ένα στόχο πάλης που θα δένεται μαζί με όλα τα άλλα αιτήματα και διεκδικήσεις».

Τόνισε, επίσης, ότι «οι ανταγωνισμοί για την Ενέργεια, τους δρόμους μεταφοράς του φυσικού αερίου και του πετρελαίου, τον έλεγχο των αγορών, είναι η βάση των ιμπεριαλιστικών πολέμων» και ξεκαθάρισε ότι «η αποφασιστική φιλειρηνική απάντηση του λαού μας και των άλλων λαών είναι αυτή που κατευθύνεται στην ανατροπή του καθεστώτος εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για την εξάλειψη των αιτιών που γεννάνε τον πόλεμο, την προσφυγιά, τη φτώχεια, είναι αυτή που οδηγεί στην αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, με το λαό μας νοικοκύρη στον τόπο του».

Ακολούθησε μαχητική πορεία μέχρι το αμερικάνικο προξενείο, μπροστά από το οποίο ο πρόεδρος της ΕΔΥΕΘ, Μιχάλης Σπυριδάκης, κάλεσε σε αγωνιστική ετοιμότητα το λαό, αποφασιστικά να καταγγείλει την πολιτική της κυβέρνησης που εμπλέκει τη χώρα μας και το λαό μας σε νέες μεγάλες περιπέτειες. Να βροντοφωνάξει «Οχι» στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και να απαιτήσει να κλείσει και να φύγει από τη χώρα μας το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο που βρίσκεται στο πρώην 3ο Σώμα Στρατού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ