Πέμπτη 7 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΤΑΜΙ
Συμπλέει με ΝΔ στο αίτημα για Εξεταστική

Συμπλέει το Ποτάμι με το αίτημα της ΝΔ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το πώς η εγχώρια καπιταλιστική οικονομία έφτασε πέρσι στα capital controls.

Οπως είπε χτες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του μορφώματος, Γ. Αμυράς,«θα πούμε "Ναι" στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, αλλά μην έχετε αυταπάτες όπως ο πρωθυπουργός. Τίποτα δεν θα γίνει! Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν την πλειοψηφία, οπότε θα τα κουκουλώσουν τα πράγματα κι από 'δω παν κι άλλοι».

Παρά την τέτοια πρόβλεψη, πάντως, δεν χάνουν ευκαιρία να σηκώσουν το θέμα. Ετσι, το Ποτάμι εξέδωσε ανακοίνωση σημειώνοντας: «Οι συνεχείς αποκαλύψεις των πρώην συνεργατών της κυβέρνησης αποδεικνύουν ότι ο κ. Τσίπρας εκτός από αυταπάτες είχε και άλλα σχέδια. "Σχέδια Β" αλλά σχέδια (...) Οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις στην κοινωνία, στην οικονομία και στην πολιτική απέτρεψαν την καταστροφή, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι σήμερα θα πουν "περασμένα ξεχασμένα" (...) Και επί του συγκεκριμένου ζητάμε να δοθεί τώρα στη δημοσιότητα το "έκτακτο σχέδιο με την ονομασία Plan Χ", που είχε εκπονηθεί κατ' εντολή του ίδιου του κ. Τσίπρα, όπως απεκάλυψε ο κ. Γκάλμπρεϊθ».

Την ίδια ώρα, σε συντονισμό με τα αντιλαϊκά παζάρια ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους «εταίρους» για τα νέα χτυπήματα στα Εργασιακά, ο Στ. Θεοδωράκης δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί ουσιαστικά στο ίδιο το δικαίωμα της απεργίας, καταφερόμενος ενάντια στις απεργίες σε Μετρό και ΗΣΑΠ, με τα κλασικά «επιχειρήματα» της ταλαιπωρίας του κόσμου και του πλήγματος στον τουρισμό...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ