Πέμπτη 7 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΣΟ
Καταγγέλλει τον εκφοβισμό Ιταλού συνδικαλιστή

ΡΩΜΗ.--

Το Ευρωπαϊκό Περιφερειακό Γραφείο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας καταγγέλλει τη νέα επιχείρηση εκφοβισμού που σημειώθηκε σε βάρος της Ενωσης Συνδικάτων Βάσης (USB) Ιταλίας, όπως εκδηλώθηκε στο πρόσωπο του συνδικαλιστή Γκουίντο Λουτράριο, μέλους της Εθνικής Εκτελεστικής Γραμματείας της Ενωσης και υπεύθυνου για την περιοχή Λάτζιο.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΠΣΟ, ο Λουτράριο «έλαβε μια "προφορική προειδοποίηση" από τα κεντρικά γραφεία της αστυνομίας στη Ρώμη, με κατηγορίες για "έγκλημα ή αδίκημα που έθεσε σε κίνδυνο (...) την ασφάλεια της χώρας", εξαιτίας των κινητοποιήσεων, απεργιών, καθιστικών διαμαρτυριών, διαδηλώσεων που οργάνωσε στην περιοχή της Ρώμης».

Η ΠΣΟ καταγγέλλει ότι «η Ευρωπαϊκή Ενωση, οι κυβερνήσεις, οι αστυνομικές δυνάμεις και η δικαιοσύνη, στην υπηρεσία των πολυεθνικών, εξαπολύουν επίθεση κατά των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Είναι σαφές ότι αυτή η εξέλιξη αποσκοπεί στον εκφοβισμό των εργατών και την επιβολή περιορισμών στη συνδικαλιστική δραστηριότητα».

Το Γραφείο της ΠΣΟ ξεκαθαρίζει ότι «στέκεται στο πλευρό της USB και του συντρόφου Λουτράριο! Δεν τρομοκρατούμαστε! Δυναμώνουμε την ταξική αλληλεγγύη και πάλη!».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ