Πέμπτη 7 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απολύσεις στην «Ευρωκλινική» μετά την απεργία

Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα, στη 1 μ.μ., από το κλαδικό Σωματείο

Σε πέντε απολύσεις προχώρησε η εργοδοσία στην «Ευρωκλινική» δύο μόλις μέρες μετά την απεργία που οργανώθηκε στον κλάδο της Ιδιωτικής Υγείας, την 1η Ιούλη, με κύριο αίτημα την υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Γηροκομείων, Εργαστηρίων, Διαγνωστικών Κέντρων και συναφών χώρων, υπογραμμίζει πως στόχος της εργοδοσίας είναι να καλλιεργήσει κλίμα τρομοκρατίας. Καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα, Πέμπτη, στη 1 μ.μ., έξω από την «Ευρωκλινική», διεκδικώντας την ανάκληση όλων των απολύσεων.

Μεταξύ των απολυμένων, συμπεριλαμβάνονται συνδικαλιστές, μέλη της Διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου και εργαζόμενοι που πρωτοστάτησαν στην πρόσφατη απεργία του κλάδου. «Η εργοδοσία της "Ευρωκλινικής", με πρόσχημα την παραχώρηση τμήματος σε εργολαβική εταιρεία, επιλέγει αυτή τη στιγμή να προχωρήσει σε απολύσεις απεργών και συνδικαλιστών με προφανή στόχο την τρομοκράτηση των εργαζομένων», σημειώνει το Σωματείο και επισημαίνει ότι η επιτυχία της πρόσφατης απεργίας ενόχλησε τους μεγαλοκλινικάρχες, που προσπαθούν να κάμψουν το ηθικό των εργαζομένων.

«Δε θα ανεχτούμε την παραμικρή απόπειρα της εργοδοσίας, να εμποδίσει τη συνδικαλιστική δράση, να βάλει εμπόδια στον αγώνα των εργαζομένων. Η απαίτηση για ανάκληση των απολύσεων στην "Ευρωκλινική" ξεπερνάει τα όρια της συγκεκριμένης εταιρείας, είναι υπόθεση του κλάδου είναι υπόθεση συνολικά του εργατικού κινήματος», καταλήγει το Σωματείο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ