Τετάρτη 6 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗ «SIEMENS»
Προειδοποίηση για το μέλλον της δίκης

Προειδοποίηση για το μέλλον της δίκης για τα «μαύρα ταμεία» της «Siemens» έκανε χτες ο εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Χ. Τζώνης, υπογραμμίζοντας ότι ήδη τα αδικήματα έχουν ξεκινήσει να παραγράφονται.

«Από την έκδοση του παραπεμπτικού βουλεύματος, ήδη έχει παύσει η ποινική δίωξη για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα για μισούς από τους κατηγορούμενους. Κάθε λεπτό που περνάει, το αδίκημα παραγράφεται, ενώ η πράξη της δωροδοκίας έχει χρόνο τέλεσης το διάστημα 1997 - 1998 και ουσιαστικά δεν έχει ξεκινήσει ούτε η εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό. Πρόκειται για εξαιρετικά επείγουσα περίπτωση», επεσήμανε κατά την απορριπτική αγόρευσή του, για τις ενστάσεις απόλυτης ακυρότητας που υπέβαλαν συνήγοροι υπεράσπισης των 13 Γερμανών υπηκόων.

Κατά την πρώτη - μετά από οκτώ μήνες - συνεδρίαση για την υπόθεση και συγκεκριμένα για τη σύμβαση 8002/97 με το ελληνικό Δημόσιο για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ, συνήγοροι προχώρησαν σε ενστάσεις απόλυτης ακυρότητας κατά του παραπεμπτικού βουλεύματος. Αντίστοιχο αίτημα - για ακυρότητα του κλητηρίου θεσπίσματος - υπέβαλε και η υπεράσπιση του Ελβετού τραπεζικού Φάνη Λυγινού, υποστηρίζοντας πως δεν έγινε νόμιμη επίδοση του παραπεμπτικού βουλεύματος.

Ο Χ. Τζώνης ζήτησε την απόρριψη των ενστάσεων από το δικαστήριο. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του επί των ενστάσεων στις 12/7, οπότε και θα συνεδριάσει και πάλι.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ