Τετάρτη 6 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ
Ξεκίνησε η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων

Η σκληρή κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ των αστικών κομμάτων - η οποία φυσικά αντανακλά την πραγματική επιχειρηματική κόντρα για τον έλεγχο της «πίτας» των τηλεοπτικών συχνοτήτων - αναμένεται να οξυνθεί όσο πλησιάζουν οι ημερομηνίες για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού.

Χτες, η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, με μια λιτή ανακοίνωση, ανέφερε πως «ολοκληρώθηκε η διαδικασία καταγραφής των δικαιολογητικών των υποψηφίων ενώπιον των νομίμων εκπροσώπων τους. Ηδη με ταχείς ρυθμούς έχει ξεκινήσει η διαδικασία ενδελεχούς ελέγχου των φακέλων των υποψηφίων», ενώ το έργο της Επιτροπής συνδράμει και «ανεξάρτητη εταιρεία» ορκωτών ελεγκτών. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η αξιολόγηση των φακέλων των υποψηφίων αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός χρονοδιαγράμματος, το οποίο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στα μέσα Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, μετά την υποβολή φακέλων από τους 11 συνολικά ενδιαφερόμενους, ακολουθεί η ανακοίνωση των προεπιλεγέντων στις 14/7. Στις 25/7 είναι η τελευταία μέρα για την κατάθεση προδικαστικών προσφυγών, ενώ την 1η Αυγούστου αναμένεται η έκδοση αποφάσεων επί αυτών. Στις 2/8 θα γίνει η ανακοίνωση του οριστικού καταλόγου των συμμετεχόντων και η διεξαγωγή δημοπρασίας, ενώ η ανακοίνωση προσωρινών υπερθεματιστών θα διεξαχθεί από τις 12 μέχρι τις 17/8.

Στο μεταξύ, χτες συζητήθηκαν κεκλεισμένων των θυρών στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών «MEGA Channel», «ΣΚΑΪ» και «ANT1», οι οποίοι στρέφονται κατά της υπουργικής απόφασης για τη δημοπρασία χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών. Να υπενθυμίσουμε ότι προχτές συζητήθηκαν στην Ολομέλεια του ΣτΕ οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών «Αlpha», «STAR Channel» και «Ε» για την τιμή εκκίνησης των δημοπρατούμενων αδειών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ