Τετάρτη 6 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Plan B» και... άλλες ιστορίες

Κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης, «εθνικοποίηση» της Τράπεζας της Ελλάδας, επαναπροσδιορισμό των καταθέσεων σε νέα δραχμή, περιελάμβανε το λεγόμενο «Plan B», σύμφωνα με την εξιστόρηση που παρουσιάζεται σε βιβλίο του καθηγητή Τζ. Γκαλμπρέιθ, ο οποίος και εμφανίζεται ως συντονιστής της «ομάδας Βαρουφάκη».

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» που επικαλείται το βιβλίο του Τζ. Γκαλμπρέιθ «Καλώς όρισες στη μαρτυρική αρένα», οι τράπεζες θα έμεναν κλειστές για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα, ενώ για την κάλυψη μισθών και συντάξεων θα εκτυπώνονταν υποσχετικές.

Από την πλευρά του, ο Γ. Βαρουφάκης απαντώντας στις επικρίσεις που δέχτηκε για τα παραπάνω (τόσο από την πλευρά της κυβέρνησης, όσο και από τα άλλα αστικά κόμματα), αλλά και στις προχτεσινές αναφορές υπουργών της κυβέρνησης ότι «ήθελε να συνεχίσει το πρόγραμμα του Σαμαρά», σχολίασε: «Την ίδια μέρα, με κατηγορούν ταυτόχρονα ότι ήθελα να γυρίσω την Ελλάδα στη δραχμή, αλλά και ότι ήθελα να συνεχίσω το πρόγραμμα του Σαμαρά».

Σε κάθε περίπτωση, όποια κι αν ήταν τα σχέδια που επεξεργάζονταν ή δεν επεξεργάζονταν διάφορα αστικά επιτελεία, τα παραπάνω έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι είτε με «grexit» είτε χωρίς, στο έδαφος της οικονομίας και της εξουσίας του κεφαλαίου, τα «σπασμένα» πληρώνει πάντα ο λαός...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ