Τετάρτη 6 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ
«Συνεννόηση», εξεταστική και άμβλυνση τριβών

Ευκαιρία, να επαναφέρει την πρότασή της για «συνεννόηση» μεταξύ των αστικών πολιτικών δυνάμεων, βρήκε η Φώφη Γεννηματά, αναφερόμενη χτες σε δήλωσή της στο δημοψήφισμα του περασμένου καλοκαιριού.

Είπε, αποσιωπώντας τα δικά τους αντιλαϊκά πεπραγμένα ως κυβερνήσεις: «Οι Ελληνες δεν ξεχνούν το δημοψήφισμα. Ο λογαριασμός είναι βαρύς. Πληρώνουμε καθημερινά πολύ ακριβά τον τυχοδιωκτισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ: 86 δισ. χάθηκαν, φόροι καταιγίδα, οι συντάξεις κόβονται καθημερινά, η πρώτη κατοικία σε πλειστηριασμό, νέα λουκέτα στις επιχειρήσεις, ανεργία, ύφεση. Ποτέ ξανά δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μας διχάσουν με πλαστά διλήμματα και συνειδητά ψέματα. Υπάρχει άλλος δρόμος για να βγούμε από την κρίση με ασφάλεια. Η εθνική γραμμή και η εθνική συνεννόηση, για να παραμείνουμε στην πρώτη ταχύτητα της Ευρώπης».

Ο Α. Λοβέρδος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αναφερόμενος στις δηλώσεις Galbraith, Κοτζιά, Παππά, υποστήριξε χτες ότι «αποτελεί σκάνδαλο που η Βουλή δεν εξέτασε τις ευθύνες Βαρουφάκη (...) Αναδεικνύεται πόσο επίκαιρη και ορθή είναι η πρότασή μας για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει όλες τις πτυχές για τις εξελίξεις στην οικονομία, από το 2001 μέχρι σήμερα. Σ' αυτήν την αυτονόητα σωστή θέση δεν έχουν απαντήσει ούτε η ΝΔ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ».

Στο μεταξύ, στη Δημοκρατική Συμπαράταξη φαίνεται ότι προσπαθούν να κρατήσουν χαμηλά τους τόνους σε ό,τι αφορά τη διαφοροποίηση της ΔΗΜΑΡ από το ΠΑΣΟΚ για τον εκλογικό νόμο της κυβέρνησης, καθώς η ΔΗΜΑΡ τον βλέπει θετικά. Ενδεικτικά, ο Π. Χρηστίδης, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας χτες στο ραδιοσταθμό του ΣΥΡΙΖΑ «Στο Κόκκινο» έλεγε: «Η Δημοκρατική Συμπαράταξη έδειξε στις εκλογές του Σεπτέμβρη ότι ξέρει να συνθέτει και να ομογενοποιεί διαφορές οι οποίες ήταν παραδοσιακές ανάμεσα στο κόμμα της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ. Επομένως, σεβόμαστε την αυτοτέλεια των κομμάτων (...) θα καταθέσουμε τη δικιά μας πρόταση στη Βουλή»...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ