Τετάρτη 6 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΥΓΓΑΡΙΑ
Σε δημοψήφισμα για το Μεταναστευτικό στις 2 Οκτώβρη

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ.--

Σε δημοψήφισμα με το ερώτημα «Θέλετε η Ευρωπαϊκή Ενωση να θεσπίσει την υποχρεωτική μετεγκατάσταση μη Ούγγρων πολιτών στην Ουγγαρία χωρίς την έγκριση του ουγγρικού κοινοβουλίου;», προχωράει στις 2 Οκτώβρη η χώρα αυτή όπως ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρό της, Γιάνος Αντερ.

Η αντιδραστική κυβέρνηση του πρωθυπουργού της χώρας, Βίκτορ Ορμπαν, όπως και άλλες αστικές κυβερνήσεις της λεγόμενης Ομάδας του Βίσεγκραντ (Πολωνία, Σλοβακία, Τσεχία, Ουγγαρία) έχουν διατυπώσει αντιρρήσεις στο σχέδιο της ΕΕ για την κατανομή προσφύγων σε ευρωπαϊκές χώρες. Ενα σχέδιο βεβαίως που είναι, έτσι και αλλιώς, «σταγόνα στον ωκεανό» - ελάχιστοι από τους περίπου 160.000 μετανάστες που προβλέπονταν έχουν κατανεμηθεί - μπροστά στα εκατομμύρια των προσφύγων που έχουν ξεσπιτώσει οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, στις οποίες βεβαίως συμμετέχει και η κυβέρνηση της Ουγγαρίας.

Η αντιδραστική κυβέρνηση, όπως και οι άλλες της «ομάδας», ισχυρίζονται ότι «οι υποχρεωτικές ποσοστώσεις κατανομής των μεταναστών παραβιάζουν την κυριαρχία τους» και προβάλλουν ότι «μέσα στους μετανάστες μπορούν να περάσουν και τρομοκράτες». Ετσι καλλιεργούν το ρατσισμό και την ξενοφοβία και ως μέσο χειραγώγησης των ντόπιων εργαζομένων που βιώνουν την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Και το βήμα του δημοψηφίσματος είναι ένα περαιτέρω στοιχείο κλιμάκωσης της αντιπαράθεσης με την ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ