Τετάρτη 6 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Παιχνίδια στο χώρο της κατασκήνωσης

Με ευρηματικό και διασκεδαστικό τρόπο η Μαθητική Επιτροπή του ΚΣ της ΚΝΕ οργάνωσε ένα πρωτότυπο «κυνήγι χαμένου θησαυρού», ένα αλλιώτικο μάθημα Ιστορίας για μαθητές, ενταγμένο στις εκδηλώσεις του 25ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ.

Μέσα από αποστολές, γρίφους και κώδικες, οι μαθητές κλήθηκαν να αναζητήσουν και να μάθουν για τον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας, την περίοδο που έδρασε, πώς συγκροτήθηκε, το σκοπό και το χαρακτήρα της πάλης του, πώς οργάνωσε τη ζωή εκεί που κυριάρχησε κ.ά.

Ετσι, από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου εκατοντάδες μαθητές από κάθε γωνιά της Ελλάδας έφτιαξαν τις ομάδες τους και άρχισαν το παιχνίδι: Οι ομάδες εντόπισαν τους «συνδέσμους - πληροφοριοδότες», που ήταν διασκορπισμένοι στην κατασκήνωση, μάζευαν στοιχεία, αποκρυπτογραφούσαν κώδικες, ώστε στον τερματισμό του παιχνιδιού να καταφέρει η νικήτρια ομάδα να λύσει τον τελευταίο γρίφο και να αποκαλύψει το «θησαυρό», που έκρυβε αναμνηστικές κονκάρδες του ΔΣΕ!

Ομως και οι κατασκηνωτές των μεγαλύτερων ηλικιών είχαν το δικό τους παιχνίδι στην κατασκήνωση. Επαιξαν διελκυστίνδα, το γνωστό τράβηγμα του σχοινιού χωρισμένοι σε ομάδες των δέκα ατόμων. Νικήτρια - μάλλον εύκολα - η ομάδα της Αττικής.



Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ