Τρίτη 5 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Συνεχίστηκε η κατάθεση του αυτόπτη μάρτυρα εξωτερικού φρουρού

Το συντεταγμένο της επίθεσης του τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής αναδείχτηκε, ακόμη μια φορά, στην εξέταση του αυτόπτη μάρτυρα Δ. Χατζησταμάτη, εξωτερικού φρουρού των φυλακών Κορυδαλλού, για τα όσα έγιναν το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Ο μάρτυρας επιβεβαίωσε το ποδοβολητό των καμιά εικοσαριά ατόμων με κράνη, μαύρες μπλούζες, παντελόνια κάποια παραλλαγής, τον συντεταγμένο ήχο, που είχε ρυθμό. Μάλιστα, όπως συγκατάνευσε, απαντώντας σε ερώτηση της Πολιτικής Αγωγής, ήταν μια ομάδα με σκοπιμότητα, κοινή αντίληψη, ήταν μια ομάδα που γνωρίζονταν, είχε περπατήσει μαζί. Κατέθεσε επίσης ότι το ποδοβολητό γινόταν «από βαριά παπούτσια», παρότι ήταν αργά το βράδυ, καλοκαίρι, και γινόταν σκόπιμα, για να τρομοκρατήσει.

Πολιτική Αγωγή: Επιβεβαιώνετε αυτό που είπατε ότι ακούγατε έναν, να είναι επικεφαλής, καθοδηγητής της επίθεσης;

Μάρτυρας: Ενας, ας πούμε, είχε πιο αρχηγική τάση.

Απάντησε μάλιστα ότι το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής επέδειξε έπαρση, αντί να αποθαρρυνθεί, παρουσία της αστυνομίας. Ενώ δήλωσε σε όλους τους τόνους ότι η παρέα του Παύλου Φύσσα ήταν αμυνόμενη.

«Τα τάγματα εφόδου αντιλαμβάνομαι, είπε ο μάρτυρας, ότι είναι οι ομάδες που χτυπάνε. Λειτουργούν με στρατιωτική δομή, έχουν ομοιόμορφη εμφάνιση και είναι εκπαιδευμένοι (...). Εκαναν βίαια χτυπήματα».

Σε γνώση του οι επιθέσεις

Ο μάρτυρας επανέλαβε ότι είναι σε γνώση του οι επιθέσεις της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, στο Μεσολόγγι («οι Χρυσαυγίτες ήταν οι τσαμπουκάδες της πολιτικής ζωής», είπε χαρακτηριστικά), εναντίον των μεταναστών, καθώς και η ιεραρχία της - πληροφορίες από το Διαδίκτυο - με πυρηνάρχες και περιφερειάρχες.

Υπό τις αντιδράσεις των συνηγόρων των χρυσαυγιτών και τα χειροκροτήματα του ακροατηρίου, η διαδικασία διεκόπη προσωρινά, όταν συνήγορος της Πολιτικής Αγωγής ρώτησε τον μάρτυρα: «Είπατε πως ο Ρουπακιάς μαχαίρωσε τον Φύσσα για να ανέβει ιεραρχικά στην οργάνωση. Πώς χαρακτηρίζεται μια οργάνωση όταν αποτελεί προσόν ιεραρχικής ανέλιξης η δολοφονία;».

Κληθείς ο Δ. Χατζησταμάτης, να αναγνωρίσει από τους κατηγορούμενους εκείνον με τον οποίο συζητούσε το επίμαχο βράδυ έξω από το «Κοράλλι», απάντησε πως χωρίς να είναι βέβαιος αναγνωρίζει τον Ιωάννη Αγγο ή τον Ελπιδοφόρο Καλαρίτη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είμαι ανάμεσα σε αυτούς τους δύο».

Τέλος, στη γνωστή τακτική της αποδόμησης των όσων αναδείχθηκαν από την κατάθεση του μάρτυρα για το τάγμα εφόδου της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής και το συντεταγμένο της επίθεσης, αναλώθηκαν οι υπερασπιστές των χρυσαυγιτών, με ...λογικοφανής ερωτήσεις τύπου «αφού ο Ρουπακιάς ήταν εκπαιδευμένος στο μαχαίρι όπως καταθέσατε, γιατί να χρειάζεται εμψύχωση;». Στην προηγούμενη δικάσιμο ο μάρτυρας είχε τονίσει ότι οι παρόντες (σ.σ. το τάγμα εφόδου της ΧΑ) διευκόλυναν ψυχολογικά τον δράστη της δολοφονίας «αν δεν υπήρχαν αυτοί, δεν θα γινόταν αυτό», «όλο το σκηνικό που στήθηκε διευκόλυνε»... Πάντως, ο μάρτυρας απάντησε «γιατί έτσι λειτουργεί η ομάδα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πίσω από τα εγκλήματά τους βρίσκεται η ναζιστική ιδεολογία και οργάνωση(2020-09-12 00:00:00.0)
Αμετανόητοι εγκληματίες ναζιστές(2019-07-20 00:00:00.0)
Ολοκληρώθηκε η ανάγνωση των εγγράφων της δολοφονίας Φύσσα(2018-02-22 00:00:00.0)
Από χέρι «δουλεμένο» στο μαχαίρι η δολοφονία Φύσσα(2016-07-01 00:00:00.0)
Εκ νέου αποκάλυψη της αδράνειας της αστυνομίας στη δολοφονία του Π. Φύσσα(2015-12-18 00:00:00.0)
Οργανωμένο έγκλημα με ομάδες χρυσαυγιτών να κάνουν χώρο στον Ρουπακιά για τη δολοφονία(2015-10-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ