Σάββατο 2 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Πιστό στο ραντεβού του

Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας ανανεώνει και πάλι το ραντεβού του με τον κόσμο του σύγχρονου χορού. Διοργανώνεται για 22η χρονιά, από τις 15 έως τις 26 Ιούλη, και προσκαλεί το κοινό και τον κόσμο του χορού να παρακολουθήσουν το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμά του και να συμμετάσχουν ενεργά στα σεμινάρια και το εργαστήριό του όπως και στις 17 παράλληλες εκδηλώσεις του (οι 16 με ελεύθερη είσοδο).

Την Τρίτη 5 Ιούλη ξεκινά η προπώληση των εισιτηρίων για τις 10 παραστάσεις του φεστιβάλ.

Οι παραστάσεις συνοπτικά:

Παρασκευή 15 και Σάββατο 16 Ιούλη, στις 22.00, στο Μέγαρο Χορού - Κεντρική Αίθουσα: Links σε τρία μέρη, μουσική Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, Γκέοργκ Φρίντριχ Χέντελ, Ζιλιέν Ταρίντ.

Χορογραφία: Αντώνης Φωνιαδάκης, με το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Σάββατο 16 Ιούλη, στις 19.00, στο Μέγαρο Χορού - Στούντιο: 10.000 Litres και Me on Top

Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας επιλέγει έργα νέων δημιουργών από το Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων, που διοργανώνει από το 2014 η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Πιο συγκεκριμένα, θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους οι νέοι χορογράφοι Ευαγγελία Κολύρα και Αρτεμις Λαμπίρη.

Κυριακή 17 και Δευτέρα 18 Ιούλη, στις 20.00, στο Μέγαρο Χορού - Στούντιο: Opus

Σύλληψη και χορογραφία: Χρήστος Παπαδόπουλος, από την ομάδα Λέων και Λύκος

Τρίτη 19 και Τετάρτη 20 Ιούλη, στις 20.00, στο Μέγαρο Χορού - Στούντιο: Στην άκρη του βατήρα

Σύλληψη, χορογραφία: Μαρία Γοργία, από την Αμάλγαμα

Τρίτη 19 Ιούλη, στις 22.00, στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων: Drops of Peace

Σύλληψη, χορογραφία: Sophie Bulbulyan, Λία Χαράκη και Αποστολία Παπαδαμάκη

Παρασκευή 22 και Σάββατο 23 Ιούλη, στις 20.00, στο Μέγαρο Χορού - Κεντρική Αίθουσα: Beheld & Notturnino

Χορογραφία: Alexander Whitley και Thomas Hauert

Κυριακή 24 Ιούλη, στις 22.00, στο Μέγαρο Χορού - Κεντρική Αίθουσα: Europium

Σύλληψη & σκηνοθεσία: RootlessRoot - Λίντα Καπετανέα και Jozef Frucek

Επιπλέον, έχει προγραμματιστεί ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες και σπουδαστές του χορού όσο και σε ερασιτέχνες, αλλά και ανθρώπους που απλά αγαπούν το χορό και την κίνηση. Οι δηλώσεις συμμετοχής για τα σεμινάρια γίνονται δεκτές έως και την Παρασκευή 8 Ιούλη.

Εχουν προγραμματιστεί τα παρακάτω σεμινάρια:

Σεμινάριο χορού με την Μπάρμπαρα Κέιν σε συνεργασία με την Γαλλίδα χορεύτρια και καθηγήτρια Φρανσουάζ Ραγκό (15 - 25/7), στο Ζουμπούλειο Μέγαρο, 10.00 - 12.00. Κύριος άξονας των μαθημάτων είναι η τεχνική που δημιούργησε η Ντάνκαν, με στόχο να εκτιμηθούν και να γίνουν πιο κατανοητές οι χορογραφίες όπως θα εξελίσσονται στο δεύτερο μέρος κάθε μαθήματος.

Σεμινάριο σύγχρονου χορού με την Πατ Κάτερσον (15 - 25/7) στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, 10.00 - 12.00. Στόχος του σεμιναρίου αυτού είναι οι συμμετέχοντες να μάθουν και να βιώσουν τη διαδικασία δημιουργίας που χρησιμοποιεί η Νεοϋορκέζα χορογράφος Πατ Κάτερσον στις πρόσφατες δουλειές της, μέρος των οποίων είναι το 108ο έργο της με τίτλο NOW.

Επίσης, στις 21/7, στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, 12.00 - 14.00 η περίφημη ομάδα σύγχρονου χορού Καντούκο Ντανς Κόμπανι προσφέρει ένα εργαστήρι δύο ωρών με άτομα με ή χωρίς αναπηρία. Το εργαστήρι απευθύνεται σε άτομα με και χωρίς αναπηρία, από 18 ετών. Ελεύθερη συμμετοχή. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ