Παρασκευή 1 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΤΟ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΥΠΑΙΘΡΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΤΟΥ ΚKE
Εκδήλωση για τη μάχη του ΔΣΕ στη Σαμαριά

Στιγμιότυπο της εκδήλωσης
Στιγμιότυπο της εκδήλωσης
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25/6 η εκδήλωση που διοργάνωσαν οι ΤΟ Πόλης και Υπαίθρου Χανίων του ΚΚΕ, προς τιμήν της ηρωικής Μάχης της Σαμαριάς, της τελευταίας μάχης του ΔΣΕ στην Κρήτη.

Η εκδήλωση αυτή αποτελεί την έναρξη σειράς εκδηλώσεων στο νησί, που θα είναι αφιερωμένες στα 70χρονα του ΔΣΕ, στο πλαίσιο του γιορτασμού των 100 χρόνων του ηρωικού Κόμματός μας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε στην περιοχή «Ξυλόσκαλο», στην είσοδο του Φαραγγιού της Σαμαριάς, με ομιλητή τον Γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής της ΚΟ Κρήτης, Σάββα Βασιλειάδη. Ακολούθησαν πολιτιστικό πρόγραμμα από την πολιτιστική ομάδα της ΚΝΕ και ριζίτικα τραγούδια από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ετεοκρήτες».

Στη συνέχεια, έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τη Μάχη της Σαμαριάς, με κατάθεση στεφάνων από την Αλέκα Παπαρήγα, εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ, και την Νικολέτα Χριστοδουλοπούλου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέα του Συμβουλίου Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης στη Σαμαριά, αντιπροσωπεία μετέβη στις «Φώκιες», όπου έγιναν τα αποκαλυπτήρια του νέου μνημείου (που στο παρελθόν είχε καταστραφεί αρκετές φορές) προς τιμήν της μάχης που δόθηκε εκεί από τον ΔΣΕ στις 4/9/1947.


Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τη Μάχη της Σαμαριάς
Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τη Μάχη της Σαμαριάς

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ