Παρασκευή 1 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για «ανικανότητα» και «ακυβερνησία»

...και υπονόμευση της καπιταλιστικής ανάπτυξης

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει η ΝΔ, με άξονες την «ανικανότητά» της, όπως λέει, να προχωρήσει τις ιδιωτικοποιήσεις και να προσελκύσει «επενδύσεις» και τα «πειράματα ακυβερνησίας» που απεργάζεται στη συζήτηση για τον εκλογικό νόμο.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος, μιλώντας χτες σε δημοσιογράφους είπε: «Η οικονομία της χώρας αντιμετωπίζει άλλο ένα χτύπημα της κυβέρνησης. Το κείμενο του νομοσχεδίου που έφερε στη Βουλή για την κύρωση της συμφωνίας πώλησης του 67% του ΟΛΠ στην COSCO, έρχεται σε αντίφαση με το κείμενο της συμφωνίας, που υπογράφτηκε στις 8 Απριλίου, στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του κ. Τσίπρα. Η αλλοπρόσαλλη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των επενδύσεων και των αποκρατικοποιήσεων σκοτώνει την όποια πιθανότητα οικονομικής ανάπτυξης. Η αναξιοπιστία διώχνει επενδύσεις. Η ανικανότητα και η αναξιοπιστία διώχνουν δουλειές». Επέμεινε ότι «αυτό είναι υπονόμευση της ανάπτυξης», ότι «η χώρα, για μια ακόμη φορά, διασύρεται από την αναξιοπιστία, την αφερεγγυότητα, την ανευθυνότητα της κυβέρνησης» και ότι «αποκλειστικά υπεύθυνος για όλα είναι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας».

Ο δε αντιπρόεδρος του κόμματος, Αδ. Γεωργιάδης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84», εκτίμησε: «Εάν δεν αλλάξει και δεν προσαρμοστεί η σύμβαση στους αρχικούς όρους που είχαν υπογράψει οι δύο πρωθυπουργοί, το πιθανότερο ενδεχόμενο για εμένα είναι η COSCO να μας πάει σε κάποιο διεθνές διαιτητικό δικαστήριο και να μας πάρει το λιμάνι τσάμπα». Επέμεινε, δε, ότι «η ιδιωτικοποίηση αυτή θα μετατρέψει το Λιμάνι του Πειραιά στο μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης (...) Οι λιμενεργάτες και όλο το σύστημα του ΟΛΠ ήταν πάρα πολύ προστατευμένο και ευνοημένο (...) τώρα θα πρέπει να ξεβολευτεί και προφανώς αυτό δεν τους αρέσει».

Κάνει αντιπολίτευση από την ίδια όχθη

Παραπέρα, ο Γ. Κουμουτσάκος, αναφερόμενος σε μια σειρά άλλα θέματα, παρακάμπτοντας τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, τη φοροληστεία επί ημερών διακυβέρνησης ΝΔ, κατηγόρησε τη σημερινή κυβέρνηση για τις τωρινές περικοπές στις συντάξεις, λέγοντας ότι χιλιάδες συνταξιούχοι βιώνουν το ψέμα και την πολιτική απάτη των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ότι ο λογαριασμός είναι πιο βαρύς απ' ό,τι επί προηγούμενης κυβέρνησης κι έπεται και συνέχεια με ΕΝΦΙΑ και εκκαθαριστικά της Εφορίας. Εξάλλου, από τη ΝΔ εκδόθηκε ανακοίνωση με αφορμή χτεσινές δηλώσεις του υφυπουργού Εργασίας, Τ. Πετρόπουλου, για την κατάργηση του ΕΚΑΣ, λέγοντας: «Τα κυβερνητικά στελέχη εμπαίζουν τον ελληνικό λαό και προκαλούν, με τον πιο βάναυσο τρόπο, χιλιάδες συνταξιούχους. Στους οποίους - κόβοντας το ΕΚΑΣ - δημιουργούν σοβαρότατο πρόβλημα επιβίωσης. Οι υπουργοί ξεχειλίζουν από αλαζονεία και ανευθυνότητα. Οι πολίτες από πικρία και αγανάκτηση».

Για, δε, τον εκλογικό νόμο και με τη ΝΔ να επιμένει για εκλογές με το ισχύον σύστημα, ο Γ. Κουμουτσάκος υποστήριξε χτες: «Ο εκλογικός νόμος - έτσι όπως ακούγεται ότι θα κατατεθεί από την κυβέρνηση - θα κάνει πολύ κακό στον τόπο. Η Ελλάδα βρίσκεται, εδώ και χρόνια, σε κρίση. Στις κρίσεις χρειάζονται αποφάσεις γρήγορες, αποφάσεις ουσιαστικές, αποφάσεις που να φέρνουν αποτελέσματα. Η καθυστέρηση στη λήψη αποφάσεων είναι συνταγή αποτυχιών. Ο εκλογικός νόμος πρέπει να διασφαλίζει δύο κριτήρια: την αναλογικότητα και την κυβερνησιμότητα της χώρας. Είναι μια λανθασμένη επιλογή, αυτήν τη στιγμή, η χώρα να μπει σε μια κατάσταση πολιτικού κατακερματισμού, ακυβερνησίας και αδυναμίας να λαμβάνει ταχείες, ουσιαστικές αποφάσεις, όπως ακριβώς χρειάζεται η οικονομία και η κοινωνία (...) Η χώρα δεν μπορεί να αντέξει πειράματα ακυβερνησίας».

Εκτίμησε ότι με την τέτοια συζήτηση που άνοιξε η κυβέρνηση, επιχειρεί «πρώτα απ' όλα, να διασωθεί, καθώς βλέπει να καταρρέει στις δημοσκοπήσεις. Δεύτερον, να παραπλανήσει και να πάει αλλού τη δημόσια συζήτηση, ενώ συμβαίνουν δραματικά γεγονότα στην ελληνική οικονομία και την κοινωνία. Και τρίτον, να ικανοποιήσει ένα ακροατήριο ουσιαστικά σε βάρος των πραγματικών αναγκών και των συμφερόντων της χώρας, που απαιτούν μια ισχυρή, στιβαρή, αποφασιστική διακυβέρνηση».

Παραπέμποντας σε δηλώσεις του προέδρου της Βουλής και στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Βούτση, περί ενδεχόμενης υπερψήφισης του κυβερνητικού σχεδίου από τους νεοναζί βουλευτές, είπε: «Αν ο κ. Βούτσης, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ, αισθάνεται άνετα να ψηφίζει έναν εκλογικό νόμο μαζί με τη Χρυσή Αυγή, δεν έχω να σχολιάσω τίποτα. Νομίζω ότι επιβεβαιώνει τα μεγάλα πολιτικά αδιέξοδα στα οποία βρίσκεται η κυβέρνηση (...) στη διαδικασία της ψηφοφορίας (...) θα φανεί αν υπάρχουν και ποιες (...) πολιτικές δυνάμεις που ουσιαστικά συμμετέχουν σε μια διαδικασία συνενοχής με την κυβέρνηση».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org