Παρασκευή 1 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ
Κινητοποίηση για το θαλάσσιο μέτωπο την Τρίτη 5 Ιούλη

Παρέμβαση και για το φλέγον θέμα των παιδικών σταθμών

Ο δήμαρχος Πάτρας
Ο δήμαρχος Πάτρας
Συνέντευξη Τύπου, με θέμα την απαίτηση για άμεση παραχώρηση του θαλάσσιου μετώπου στην Πάτρα και τα προβλήματα στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, παραχώρησαν χτες ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, και ο Εκπρόσωπος Τύπου του Δήμου, Ανδρέας Αντωνόπουλος.

Στην τοποθέτησή του, ο δήμαρχος, μεταξύ άλλων, είπε:

«Στο χτεσινό (σ.σ. προχτεσινό) Δημοτικό Συμβούλιο συζητήσαμε και πήραμε αποφάσεις για σοβαρά λαϊκά προβλήματα, όπως την άμεση παραχώρηση της παραλιακής ζώνης στο λαό της Πάτρας και τα προβλήματα στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

Εχει ξεκινήσει και είναι σε εξέλιξη η προετοιμασία της μεγάλης κινητοποίησης για την οριστική παραχώρηση της παραλιακής ζώνης.

Την Τρίτη 5 Ιούλη, 8 το βράδυ στην πλατεία Τριών Συμμάχων, θα συγκεντρωθούμε και θα διαδηλώσουμε μέχρι το νέο λιμάνι, για να ενώσουμε την Πάτρα με την παραλία της, να πέσουν οι μάντρες, τα κάγκελα, τα συρματοπλέγματα, να απελευθερωθεί η παραλιακή ζώνη, για να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες.

Αυτή η κινητοποίηση θα έχει επιτυχία, γιατί θα γίνει υπόθεση του λαού και των φορέων, γιατί θα πάρουμε όλα τα μέτρα προετοιμασίας και ενημέρωσης του λαού, στο κέντρο και τις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς, παντού όπου ζουν κάτω από ασφυκτικές συνθήκες τα λαϊκά στρώματα και επιζητούν μια ανάσα δροσιάς, έναν ελεύθερο, όμορφο χώρο, δίπλα στη θάλασσα.

Μόνο η επιτυχία της κινητοποίησης και η μαζική συμμετοχή του λαού και της νεολαίας μπορεί να φέρουν σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση και τα συμφέροντα που ενδιαφέρονται για τα κέρδη τους.

Η δημοτική αρχή και οι μαζικοί φορείς της πόλης δεν μπορούν να είναι ικανοποιημένοι από τα δελτία Τύπου που επαναλαμβάνουν τις γνωστές κυβερνητικές εξαγγελίες χωρίς επίσημα έγγραφα και σχέδιο χωρίς ουσιαστικές δεσμεύσεις.

Οι τελευταίες εξελίξεις και η κινητικότητα της κυβέρνησης, όπως και οι εξαγγελίες της, είναι αποτέλεσμα της διεκδίκησης του πατραϊκού λαού και της συνεπούς στάσης μας και απόφασής μας για ντε φάκτο παρεμβάσεις και εργασίες στην παραλία και της ανακοίνωσης των κινητοποιήσεων.

Οι αγώνες είναι μονόδρομος, για να γίνουν πράξη οι τελευταίες εξαγγελίες της κυβέρνησης να παραχωρήσει την παραλιακή ζώνη, για να αναπλαστεί και να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τις επόμενες γενιές».

Για τους παιδικούς σταθμούς

Χτες, μετά από αίτημα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» συνεδρίασε το ΔΣ της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας, με θέμα τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στη λειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμών.

Για τις εξελίξεις στο θέμα των παιδικών σταθμών ο δήμαρχος Πάτρας τόνισε: «Σήμερα είναι αναγκαίο να υπάρχει γενναία κρατική χρηματοδότηση για να ικανοποιούνται όλες οι αιτήσεις χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ώστε όλα τα παιδιά να πηγαίνουν στους δημόσιους παιδικούς σταθμούς χωρίς καμία επιβάρυνση των γονιών, των νέων ζευγαριών.

Αντί γι' αυτό η κυβέρνηση με τις αλλαγές που προωθεί θα αφήσει έξω από τους παιδικούς σταθμούς χιλιάδες παιδιά, ενώ η απευθείας χρηματοδότηση των ωφελουμένων θα οδηγήσει σε πριμοδότηση των ιδιωτικών σταθμών, στερώντας από τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς σημαντικούς πόρους αλλά και προσωπικό που η χρηματοδότησή τους εξαρτάται από την λειτουργία του παραπάνω προγράμματος.

Η δημοτική αρχή συνεχίζει και πιέζει να πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό, γιατί η νέα ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) και το νέο πρόγραμμα που προωθεί, ενισχύει τους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, πλήττοντας τις λαϊκές οικογένειες, εξαιτίας της μείωσης της χρηματοδότησης.

Απαιτούμε μαζί με τους υπόλοιπους δημάρχους που έχουν εκλεγεί με τη "Λαϊκή Συσπείρωση", να πάρει άμεσα πίσω το υπουργείο Εσωτερικών τις αποφάσεις που επιβαρύνουν χιλιάδες νέα ζευγάρια».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ