Παρασκευή 1 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ - ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
Συγκέντρωση και πορεία στην αμερικανική πρεσβεία στις 7 Ιούλη

Κινητοποιήσεις ενάντια στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ διοργανώνονται και σε Θεσσαλονίκη - Λάρισα

Σε συγκέντρωση στα Προπύλαια, την Πέμπτη 7/7, στις 8 μ.μ. και πορεία στην αμερικανική πρεσβεία καλούν η ΕΕΔΥΕ και φορείς του εργατικού και λαϊκού κινήματος, εργατικά συνδικάτα, σωματεία αυτοαπασχολούμενων, σύλλογοι γυναικών, φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι, με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις 8 και 9 Ιούλη στη Βαρσοβία.

Οι διοργανωτές καλούν σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση για την αποφασιστική καταδίκη του ΝΑΤΟ, το οποίο στη Σύνοδό του θα πάρει νέες φονικές αποφάσεις κλιμάκωσης της ιμπεριαλιστικής του δράσης, για να καταγγελθεί η κυβερνητική πολιτική που εμπλέκει τη χώρα και το λαό σε μεγάλες περιπέτειες, για να ειπωθεί ένα μεγάλο «όχι» στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και να διατρανωθεί το αίτημα για κλείσιμο των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων, για καμία εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, για να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, για δυνάμωμα της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

  • Στην κινητοποίηση της Πέμπτης 7 Ιούλη συμμετέχει και η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ), καλώντας τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, τους φίλους και απογόνους να δώσουν μαζικό «παρών», μαζί με όλο το λαό.
  • Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί ήδη spot των φορέων που καλούν στην κινητοποίηση. Μπορείτε να το δείτε στο πόρταλ «902.gr», στη διεύθυνση www.902.gr/node/101538.
Στη Θεσσαλονίκη

ΑντιΝΑΤΟική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη 7/7 στις 7.30 μ.μ., μπροστά στο ΝΑΤΟικό Στρατηγείο στο 3ο Σώμα Στρατού, και πορεία προς το αμερικανικό προξενείο, διοργανώνει η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ), ενόψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Προκειμένου να εκφραστεί καλύτερα και πιο μαζικά η αντίδραση των εργαζομένων, της νεολαίας και του λαού της πόλης στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και στην πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης, που συμμετέχει ολόψυχα σε αυτούς, η ΕΔΥΕΘ οργανώνει πλατιά σύσκεψη τη Δευτέρα 4/7, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Καλεί δε τα εργατικά σωματεία και τα σωματεία των αυτοαπασχολούμενων, τους γυναικείους συλλόγους και τους φορείς της νεολαίας, καθώς και τους μαζικούς φορείς του λαού της πόλης να πάρουν μέρος.

Στη Λάρισα

Συλλαλητήριο ενάντια στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία οργανώνουν και οι Επιτροπές Ειρήνης Θεσσαλίας την Παρασκευή 8/7, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ) της Λάρισας. Θα ακολουθήσει πορεία μέχρι την κεντρική πλατεία της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ