Παρασκευή 1 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
25ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Στο Βίτσι από σήμερα η μεγάλη συνάντηση της νεολαίας

Απόψε ξεκινούν οι εκδηλώσεις του 25ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ. Την Κυριακή η μεγάλη συγκέντρωση στη Φλώρινα, με ομιλητή τον Νίκο Αμπατιέλο, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ

Ολα έτοιμα για να υποδεχτούν τους χιλιάδες κατασκηνωτές...
Ολα έτοιμα για να υποδεχτούν τους χιλιάδες κατασκηνωτές...
Από σήμερα ξεκινούν οι εκδηλώσεις του 25ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ, που γίνεται στο Βίτσι, τιμώντας τον ηρωικό Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας. Στην κατασκήνωση του Διημέρου, στην πανέμορφη θέση Βίγλα, σε υψόμετρο 1.550 μέτρων, όλα είναι έτοιμα για να υποδεχτούν τους χιλιάδες κατασκηνωτές που ήδη από χτες άρχισαν να καταφτάνουν από τις Οργανώσεις της Βορείου Ελλάδας.

Οι σημερινές εκδηλώσεις του Διημέρου, που θα κορυφωθούν την Κυριακή με μεγάλη συγκέντρωση στη Φλώρινα, όπου θα μιλήσει ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, περιλαμβάνουν:

  • Στις 20.00: Εκδήλωση με θέμα «Οι λαογέννητοι θεσμοί εξουσίας στις ελεύθερες περιοχές του ΔΣΕ στο Βίτσι». Θα μιλήσει ο Αρης Ευαγγελίδης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.
  • Στις 21.30: Συγκρότημα με παραδοσιακά χάλκινα από την περιοχή.
  • Στις 22.00: Λαϊκό γλέντι από τους «Πέντε εν δράσει».

Στο χώρο του Διημέρου λειτουργεί βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» και έκθεση με σπάνιο φωτογραφικό υλικό, χάρτες και ιστορικά στοιχεία για τις μεγάλες μάχες και συνολικά για τη δράση του ΔΣΕ στην περιοχή, στην οποία γίνονται ξεναγήσεις.

Το πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τις δύο επόμενες μέρες περιλαμβάνει:

Σάββατο 2 Ιούλη

...που άρχισαν να καταφτάνουν ήδη από χτες
...που άρχισαν να καταφτάνουν ήδη από χτες
09.00: Πεζοπορία - ανάβαση σε ορειβατική διαδρομή που ξεκινά από το χώρο της κατασκήνωσης και καταλήγει στην κορυφή Βίγλα. Η διαδρομή κρατά περίπου μια ώρα. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά οχυρωματικές θέσεις και αμπριά του ΔΣΕ, καθώς και να παρατηρήσουν από ψηλά τους ορεινούς όγκους του Βίτσι, περιοχές όπου έγιναν σημαντικές μάχες ή έπαιξαν στρατηγικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα.

10.00: Επίσκεψη - περίπατος στο νοσοκομείο - σπηλιά του ΔΣΕ στο χωριό Βροντερό και στο μνημείο του Πέτρου Κόκκαλη. Απαιτείται δήλωση συμμετοχής.

10.00: Επίσκεψη - περίπατος στη σπηλιά του Ζαχαριάδη και στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ και της Προσωρινής Δημοκρατικής Κυβέρνησης στο χωριό Πύλη. Απαιτείται δήλωση συμμετοχής.

17.30: Αθλητικές δραστηριότητες. Παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού για μαθητές.

20.00: Χαιρετισμός - καλωσόρισμα από την Τίνα Κουζιάκη, Γραμματέα της ΟΠ Δυτικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.

20.30: Παρουσίαση ανέκδοτων τραγουδιών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας από το συγκρότημα της ΚΝΕ.

21.30: Συναυλία με Sober.

23.00: Λαϊκό γλέντι με τον Βασίλη Κασούρα και την ορχήστρα του.

Κυριακή 3 Ιούλη

10.00: Συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Φλώρινας, με προορισμό το μνημείο για τη μάχη της Φλώρινας.

11.00: Μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στο χώρο του μνημείου, με ομιλητή τον Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκο Αμπατιέλο.

Στις εκδηλώσεις του 25ου Διημέρου συμμετέχουν μετά από πρόσκληση της ΚΝΕ και αντιπρόσωποι από την Ενωση Κομμουνιστικής Νεολαίας Γιουγκοσλαβίας (SKOJ) και το Μέτωπο Κομμουνιστικής Νεολαίας Ιταλίας (FGC). Επίσης, το δικό τους ιδιαίτερο πρόγραμμα δραστηριοτήτων θα έχουν και οι κατασκηνωτές των μικρών ηλικιών.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org