Παρασκευή 1 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Δέκα νεκρές γυναίκες περισυνέλεξε η ιταλική Ακτοφυλακή στα ανοικτά των λιβυκών ακτών, μετά από νέο ναυάγιο με ξεριζωμένους από την καπιταλιστική βαρβαρότητα και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, πρόσφυγες και μετανάστες. Το ναυάγιο σημειώθηκε περίπου 20 ναυτικά μίλια από τις λιβυκές ακτές, προς την κατεύθυνση της Σικελίας. Μετά από κλήση για βοήθεια, οι ιταλικές δυνάμεις βρήκαν μισοβυθισμένη τη λέμβο και αρκετούς επιβαίνοντες ήδη στο νερό. Διασώθηκαν 107 επιβαίνοντες, μεταξύ τους γυναίκες και παιδιά.

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Πάνω από 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε χτεσινή διπλή βομβιστική επίθεση των «Ταλιμπάν», που έγινε στην περιοχή Παγκχμάν, 20 χλμ. από την Καμπούλ, με στόχο λεωφορεία που μετέφεραν δοκίμους αστυνομικών σχολών. Δεκάδες ακόμα άτομα τραυματίστηκαν, με τις πληροφορίες για τον ακριβή αριθμό να είναι συγκεχυμένες.

ΜΠΑΜΑΚΟ.-- Κομβόι του μαλινέζικου στρατού δέχτηκε χτες επίθεση ενόπλων έξω από το Τιμπουκτού στο βόρειο Μάλι, με αποτέλεσμα το θάνατο τριών στρατιωτών και τον τραυματισμό άλλων έξι.

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Τουλάχιστον 18 πολίτες σκοτώθηκαν χτες όταν εξερράγη βόμβα τοποθετημένη σε δρόμο στην πόλη Λαφόλ της Σομαλίας, νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας, κατά τη διέλευση ενός μικρού λεωφορείου γεμάτου από κόσμο.

ΓΙΑΟΥΝΤΕ.-- Οι αρχές του βόρειου Καμερούν ανακοίνωσαν πως στη διάρκεια δύο βομβιστικών επιθέσεων αυτοκτονίας σε ένα βίντεο κλαμπ και ένα τέμενος, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 15 άτομα και πάνω από 50 τραυματίστηκαν.

ΚΑΪΡΟ.-- Ενας Χριστιανός ιερέας και δύο φρουροί ασφαλείας σκοτώθηκαν χτες από επίθεση τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους» σε δρόμο της πόλης Ελ Αρίς στη χερσόνησο του Σινά. Νωρίτερα, Αιγύπτιοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι από την «ανάγνωση» του λεγόμενου μαύρου κουτιού που ανασύρθηκε από τα συντρίμμια του Α320 της «ΕgyptAir», που συνετρίβη στις 19 Μάη με 66 επιβαίνοντες, φαίνεται πως κατεγράφη ηλεκτρονικά καπνός κάτω από το πιλοτήριο και στην καμπίνα τουαλέτας του αεροσκάφους.

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Ιρακινοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν την καταστροφή 138 οχημάτων του «Ισλαμικού Κράτους» στη Φαλούτζα του δυτικού Ιράκ, στη διάρκεια χτεσινών επιδρομών που πραγματοποίησαν ελικόπτερα του ιρακινού στρατού, με αποτέλεσμα το θάνατο δεκάδων τζιχαντιστών.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ θα επιβάλει κυρώσεις στους οκτώ πεζοναύτες που είχαν συλληφθεί τον περασμένο Γενάρη από τις ιρανικές αρχές κοντά στο νησί Φαρσί, στον Περσικό Κόλπο, επειδή «μίλησαν πολύ» κατά τη διάρκεια της ανάκρισης και έδωσαν «υπερβολικά πολλές πληροφορίες» στην Τεχεράνη.

ΒΑΣΗ ΑΝΤΡΙΟΥΣ - ΜΕΡΙΛΑΝΤ.-- Την πρόσβαση στην αεροπορική βάση Αντριους στο Μέριλαντ των ΗΠΑ, από όπου απογειώνεται και προσγειώνεται συνήθως το προεδρικό αεροσκάφος Air Force 1, ήραν χτες το απόγευμα, μετά από περίπου τρεις ώρες, οι αρχές, με αφορμή τις πληροφορίες για τη ρίψη πυροβολισμών από έναν άνδρα αγνώστων στοιχείων κοντά στις ιατρικές εγκαταστάσεις Μάλκολμ Γκρόου. Τελικά, αργότερα ανακοινώθηκε ότι η όλη υπόθεση ήταν μια ...άσκηση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέα τραγωδία με μετανάστες ανοιχτά της Λιβύης(2018-06-30 00:00:00.0)
Επίθεση στην ιρακινή πρεσβεία(2017-08-01 00:00:00.0)
Στόχος των Ταλιμπάν και πάλι η Καμπούλ...(2016-08-02 00:00:00.0)
Κλιμάκωση των βομβαρδισμών με φόντο νέα σχέδια...(2016-07-20 00:00:00.0)
Σκληρές συγκρούσεις σε Σαμπράθα και Βεγγάζη(2016-03-04 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2013-10-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ