Κυριακή 3 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΦΩΤΟ

Πέρασε ένας χρόνος χωρίς τον ΘΑΝΑΣΗ ΓΑΡΙΔΑ. Ενας χρόνος χωρίς τον λατρεμένο μου άντρα. Ενας χρόνος χωρίς τον αγαπημένο μας πατέρα. Ενας χρόνος χωρίς τον υπέροχο παππού μας.

Αλλά για εμάς ακόμα ζεις... Ζεις μέσα μας με την παρακαταθήκη που μας έχεις αφήσει. Τιμιότητα, καλοσύνη, ανιδιοτέλεια, σεμνότητα, αγάπη. Εχεις αφήσει το στίγμα σου, αγαπημένε μας, μέσα από τον αγώνα που έδωσες μέχρι το τέλος της ζωής σου για δικαιοσύνη, ισότητα, κοινωνική δικαιοσύνη, για έναν καλύτερο κόσμο. Ζεις μέσα από το Κόμμα που λάτρεψες και υπηρέτησες αταλάντευτα ολόκληρη τη ζωή σου, το ΚΚΕ.

Στη μνήμη σου προσφέρουμε 400 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Γέρακα.

Η οικογένεια

  • Πέρασε ένας χρόνος χωρίς να είναι κοντά μας στους καθημερινούς αγώνες ο αξέχαστος σύντροφος και φίλος ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΑΡΙΔΑΣ. Στη μνήμη του, προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Γέρακα.

Αποστόλης - Ελένη

  • Στη μνήμη του μπατζανάκη μου ΘΑΝΑΣΗ ΓΑΡΙΔΑ που «έφυγε» από τη ζωή την 1η Ιούλη 2015 και του πεθερού μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ που «έφυγε» από τη ζωή στις 17 Μάρτη 2016, προσφέρω στο ΚΚΕ 40 ευρώ, μέσω της ΚΟ Καλαμπάκας, και 10 ευρώ προς ενίσχυση του «Ριζοσπάστη».

Σύντροφος Γιάννης

***

ΦΩΤΟ

Η ΚΟΒ Καρύστου του ΚΚΕ συγκέντρωσε ως πρώτη δόση το ποσό των 80 ευρώ ως ελάχιστη τιμή στον σύντροφο ΝΙΚΟ ΜΑΖΑΡΑΚΗ που απεβίωσε στις 18 Μάη 2016.

ΚΟΥΒΑΡΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ
Ο σ. Μαζαράκης ήταν μέλος του ΚΚΕ και αγωνιστής της ΕΑΜικής Αντίστασης, αντάρτης στο 7ο Σύνταγμα του ΕΛΑΣ (Εύβοιας). Κράτησε αταλάντευτη στάση στις φυλακές και τις εξορίες για 21 χρόνια. Παρέμεινε μέλος του ΚΚΕ, πιστός στα ιδανικά του σοσιαλισμού - κομμουνισμού, έως το τέλος.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΛΕΥΤΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, πιστού οπαδού του ΚΚΕ μέχρι το τέλος τη ζωής του, συνάδελφοί του από την Ομοσπονδία Βιοτεχνών Υποδηματοποιών Ελλάδας προσφέρουν στο ΚΚΕ 300 ευρώ, αντί για στεφάνια, μέσω ΚΟΒ Παλιάς Κοκκινιάς - Καμινίων του Κόμματος.

***

ΦΩΤΟ

Πέρασε ένας χρόνος από τότε που χάσαμε την αδελφή μας ΛΕΥΚΟΘΕΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ - ΓΕΡΟΔΗΜΟΥ. Χάσαμε για πάντα τη γλυκιά κι ευγενική παρουσία της, την τρυφερή και ζεστή καρδιά της και τη γεμάτη αγάπη ψυχή της.

Στη μνήμη της, στη μνήμη του συζύγου της ΒΑΣΙΛΗ ΓΕΡΟΔΗΜΟΥ και των γονιών μας ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ και ΘΕΟΔΩΡΟΥ (Αντρέα) ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ, προσφέρω στο ΚΚΕ 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Σταυρούπολης.

Ελένη Χρυσοχοΐδου

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη όλων των αγωνιστών του Δημοκρατικού Στρατού, επώνυμων και ανώνυμων, που έδωσαν τη ζωή τους στον τρίχρονο τίμιο αγώνα που έδινε το ΚΚΕ, στη μνήμη του αδερφού μου ΗΛΙΑ ΤΥΡΟΚΟΜΑΚΗ από τις Μέλαμες Ρεθύμνου, που αντί για στρατιώτης που τον κάλεσαν, προτίμησε το Δημοκρατικό Στρατό, και του ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΤΡΟΥΛΙΝΟΥ από το Ηράκλειο, που πιάστηκαν αιχμάλωτοι ύστερα από τις σκληρές μάχες που έδωσε ο Δημοκρατικός Στρατός στον Ψηλορείτη, με καπετάνιο τον Γιάννη Ποδιά, τον Ιούνη του 1947 και τους σκότωσαν την 1η Ιούλη στα Βοριζοκάμαρα, ο Γιάννης Τυροκομάκης προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Πετρούπολης.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου ΠΕΤΡΟΥ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ που πρόσφατα «έφυγε» από τη ζωή, προσφέρουμε 80 ευρώ στο ΚΚΕ, που τόσο πολύ αγάπησε και αγωνίστηκε, μέσω ΚΟΒ Καματερού, και 20 ευρώ στο ΠΑΜΕ, μέσω του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ανω Λιοσίων - Καματερού.

Η σύζυγος και ο γιος του

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των συντρόφων ΘΑΝΑΣΗ ΣΒΑΡΝΑ και ΦΑΝΗΣ ΜΠΟΜΠΟΛΑ, οι σύντροφοί τους από την ΚΟΒ ΟΤΑ Ν. Λάρισας του ΚΚΕ, καθώς και συγγενείς και φίλοι τους, προσφέρουν 150 ευρώ στο ΚΚΕ.

Ο Θανάσης Σβάρνας, που «έφυγε» πρόσφατα από κοντά μας, γεννήθηκε στη Βερδικούσια της Λάρισας το 1956 από αγροτική οικογένεια. Ρίχτηκε από τα παιδικά του χρόνια στη σκληρή βιοπάλη. Το 1975 γίνεται μέλος της ΚΝΕ και το 1978 μέλος του ΚΚΕ. Για πολλά χρόνια διέθεσε τον εαυτό σου στην υπηρεσία του Κόμματος με χρέωση στην ΚΝΕ, που υπηρέτησε από διάφορες θέσεις και διακρίθηκε για τη δράση σου, με αποκορύφωμα το 1980 που πήρε βραβείο για τη στρατολόγηση νέων μελών στην ΚΝΕ. Για πολλά χρόνια ο σ. Θανάσης, ή «Τσαπάγιεφ» όπως τον αποκαλούσαν οι σύντροφοι στην ΚΝΕ, στάθηκε μπροστά σε μικρές και μεγάλες μάχες του Κόμματος και του κινήματος. Δεν έπαψε ποτέ να θεωρεί τον εαυτό σου απλό στρατιώτη του Κόμματος και του κινήματος. Εμεινε πιστός και όρθιος μέχρι το τέλος της ζωής του.

ΤΥΡΟΚΟΜΑΚΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΤΥΡΟΚΟΜΑΚΗΣ ΗΛΙΑΣ
Η Φανή Μπόμπολα υπήρξε παράδειγμα αγωνιστικής συνδικαλιστικής δράσης. Από τα νεανικά της χρόνια, ως βιομηχανική εργάτρια σε εργοστάσια υφαντουργίας της Λάρισας, υπηρέτησε από διάφορες θέσεις το συνδικαλιστικό κίνημα. Ανθρωπος παρορμητικός που δεν το έβαζε ποτέ κάτω, πάλευε κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες για τα δικαιώματα των εργαζομένων, ενώ διώχθηκε για τη συνδικαλιστική - πολιτική της δράση της ως μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Υφαντουργών. Συνειδητή στάση ζωής ακολούθησε και ως εργαζόμενη στο Δήμο Λάρισας. Οργανωμένη στην ΚΝΕ και αργότερα στο ΚΚΕ, αγωνίστηκε για τα ιδανικά του σοσιαλισμού - κομουνισμού.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΑΝΤΩΝΗ ΖΕΡΒΟΥ, σύντροφοι και φίλοι από τις ΚΟΒ των Ναυτεργατών του ΚΚΕ προσφέρουν στη μνήμη του οικονομική ενίσχυση στο Κόμμα 300 ευρώ.

Ο σ. Αντώνης που μαζί με τους άλλους κομμουνιστές ναυτεργάτες έδωσε για πολλά χρόνια τη μάχη για το δίκιο της εργατικής τάξης, το δίκιο των ναυτεργατών για την κατάργηση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, για το σοσιαλισμό, γεννήθηκε στην Ελούντα της Κρήτης το 1928 και ήταν παιδί πολύτεκνης αγροτικής οικογένειας.

Συμμετείχε στην αντίσταση του λαού μας ενάντια στον φασίστα κατακτητή και τους συνεργάτες του από πολύ μικρή ηλικία όπου κατατάχθηκε στην ΕΠΟΝ στην Ελούντα μετά από παρότρυνση της μητέρας του.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΑΡΙΔΑΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΑΡΙΔΑΣ
Το 1950, κυνηγημένος έφθασε στην Αθήνα, έβγαλε φυλλάδιο και μπαρκάρισε το 1952 ως καμαρότος στο καράβι «Ανθούλα».

Με τον αγώνα του ενάντια στο εφοπλιστικό κεφάλαιο και τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις, με τη δράση του για τα συμφέροντα των ναυτεργατών κατέκτησε την εμπιστοσύνη των συναδέλφων του, το 1957 εντάχθηκε στο ΚΚΕ και την περίοδο 1958 - 1962 έμεινε σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες ως εκπρόσωπος των ναυτεργατών.

Αποχαιρετήσαμε τον σύντροφο, εκφράζοντας τη μεγάλη εκτίμηση και επιβεβαιώνουμε τη δέσμευση ζωής ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ, για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, για την κατάργηση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, για το σοσιαλιστικό - κομμουνιστικό μέλλον.

***

ΦΩΤΟ

Πέρασαν επτά χρόνια που «έφυγε» από κοντά μας ο σύζυγός μου ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΚΟΥΒΑΡΗΣ, αγωνιστής του ΚΚΕ, της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ. Στη μνήμη του προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αμαρουσίου.

Η σύζυγός του, Μαρία Κούβαρη

***

ΦΩΤΟ

Ο Μακρονησιώτης πρόεδρος του παραρτήματος Ζαχάρως της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και συνεπής οπαδός του σοσιαλισμού, σύντροφος ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ, «έφυγε» από κοντά μας σε ηλικία 88 ετών, την 1η Ιούλη του 2008. Μετά τη συνταξιοδότησή του, το 1986, επέστρεψε στον Κακόβατο και δραστηριοποιήθηκε στο συνεταιριστικό κίνημα, καθώς και γύρω από τα δημοτικά ζητήματα και ζητήματα σχετικά με την οικολογία. Συμμετείχε σε όλες τις εκδηλώσεις του Κόμματος και με τη στάση του συνέβαλε αποφασιστικά στην άνοδο της επιρροής του ΚΚΕ στην περιοχή.

Στη μνήμη του οι φίλοι του Εύα Κουμπίν και Ρόλαντ Γουέστερμαγερ προσφέρουν στο ΚΚΕ το ποσό των 100 ευρώ, και ο Πάνος Κανακάρης το ποσό των 50 ευρώ, μέσω ΚΟ Ζαχάρως.

***

ΦΩΤΟ

ΛΕΥΚΟΘΕΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ - ΓΕΡΟΔΗΜΟΥ
ΛΕΥΚΟΘΕΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ - ΓΕΡΟΔΗΜΟΥ
Στις 24 Ιούνη 2014 «έφυγε» από τη ζωή ο αγαπημένος και αξέχαστος φίλος ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΣΤΑΣ, μέλος του ΚΚΕ. Στη μνήμη του προσφέρω 30 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της Οργάνωσης Χρηματοπιστωτικού.

Ελένη Αλιμπέρτη

***

ΦΩΤΟ

«Εφυγε» σε ηλικία 91 ετών ο σύντροφος ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΕΜΕΤΖΟΠΟΥΛΟΣ. Η κηδεία του ήταν πολιτική, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 27 Ιούνη στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου, παρουσία συγγενών, συντρόφων και φίλων.

Παιδί από οικογένεια Μικρασιατών προσφύγων, δούλεψε σε πολλές δουλειές από πολύ μικρή ηλικία. Τη δεκαετία του 1950 οργανώνει το δικό του εκδοτικό οίκο («Εκδόσεις Γεμετζόπουλος») όπου με τις δικές του δυνάμεις και της οικογένειάς του, αναπτύσσει μια πλούσια εκδοτική δραστηριότητα.

Ηταν δραστήριο μέλος του ΚΚΕ. Τον χαρακτήριζε η προσφορά στο Κόμμα, η αισιοδοξία ότι αυτός ο κόσμος θα αλλάξει, η πίστη στην επαναστατική προοπτική. Ανέπτυξε πλούσια δραστηριότητα μέσα από τις γραμμές του Κόμματος σε διάφορες δουλειές που τον χρέωσε το Κόμμα: Μέσα από την Επιτροπή Ειρήνης, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του κόμματος.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ στη Φιλαδέλφεια θα τον θυμόμαστε πάντα μέσα από τους αγώνες του Κόμματος.

Στη μνήμη του, προσφέρουν στο Κόμμα, μέσω ΚΟΒ Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας: Η οικογένειά του, το ποσό των 50 ευρώ. Σύντροφοι και φίλοι, το ποσό των 200 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΟΥΝΤΟΥΠΗΣ εντάχθηκε στο ΚΚΕ από μικρή ηλικία. Συμμετείχε σε όλους τους λαϊκούς αγώνες και υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του Σωματείου Οικοδόμων Ικαρίας, καθώς επίσης και πρωτεργάτης στη δημιουργία του παραρτήματος ΙΚΑ στον τόπο του. Εως το τέλος της ζωής του έμεινε πιστός στα ιδανικά του σοσιαλισμού - κομμουνισμού. Στη μνήμη του, οι σύντροφοί του από την Κομματική Οργάνωση Δάφνης Ικαρίας προσφέρουν 50 ευρώ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ
***

ΦΩΤΟ

Στην μνήμη του συναδέλφου, φίλου και συναγωνιστή ΑΡΙΣΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ προσφέρουμε στο ΚΚΕ, το κόμμα για το οποίο αγωνίστηκε, 120 ευρώ μέσω της Οργάνωσης των κατασκευών, αντί στεφάνων.

Οι φίλοι του

  • Στη μνήμη του συντρόφου μας ΑΡΙΣΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ προσφέρουμε στο Κόμμα ο Βασίλης Γεωργόπουλος 50 ευρώ και ο Βασίλης Ζάχαρης 50 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στις 19/6/2016 πέθανε η μαχήτρια του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας ΛΕΒΕΝΤΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ. Γεννήθηκε στις 6/4/1928 στον Δόμιρο Σερρών. Ηταν πολιτική πρόσφυγας στην Τσεχοσλοβακία και μέλος του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής της. Είχε πάρει μέρος σαν αντιπρόσωπος στην Α' Συνδιάσκεψη Γυναικών στο ΔΣΕ στις 8 Μάρτη του 1949 στο Βίτσι. Επαναπατρίστηκε τη δεκαετία του 1980 και εγκαταστάθηκε στη Λάρισα.

Στη μνήμη της, η κουμπάρα της Κίτσα, ο βαφτισιμιός της Γιώργος και η Τάνια Κοτανίδου προσφέρουν 200 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Σταυρούπολης.

Επίσης, η Βέρα και ο Στάθης Δαμιανίδης προσφέρουν στη μνήμη της 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Σταυρούπολης.

***

ΦΩΤΟ

Στις 3 Ιούλη συμπληρώνεται ένας χρόνος που «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ. Πάντα πιστός μέχρι το τέλος στις ιδέες μας και τα ιδανικά μας. Γεννήθηκε το 1934 στον Αγ. Φανούριο της Δραπετσώνας. Εζησε και δούλεψε στη Γερμανία από το 1961 μέχρι το 1976 όπου εκεί εντάχθηκε στις γραμμές της ΕΔΑ και έπαιξε καθοδηγητικό ρόλο για να στηθούν Κομματικές Οργανώσεις. Γυρνώντας στην Ελλάδα, γνώρισε και πάλι διωγμούς στη δουλειά λόγω της ιδεολογίας του. Μέχρι και το τέλος στεκόταν στο πλάι του ΚΚΕ με όσες δυνάμεις είχε.

Στη μνήμη του, τα παιδιά του Εριφύλη Γιαννακίδου και Αθανασία Κυριακή Γιαννακίδου και η γυναίκα του Ελπίδα προσφέρουν, μέσω της ΚΟΒ Νεάπολης, 150 ευρώ.


ΝΙΚΟΣ ΜΑΖΑΡΑΚΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΜΑΖΑΡΑΚΗΣ

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΖΕΡΒΟΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΖΕΡΒΟΣ

ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΠΑΠΑΛΑΖΑΡΙΔΗ ΛΕΒΕΝΤΗ
ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΠΑΠΑΛΑΖΑΡΙΔΗ ΛΕΒΕΝΤΗ

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

ΣΒΑΡΝΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΣΒΑΡΝΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΦΑΝΗ
ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΦΑΝΗ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΕΜΕΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΕΜΕΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΟΥΝΤΟΥΠΗΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΟΥΝΤΟΥΠΗΣ

ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ(2021-12-22 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ(2016-12-29 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ(2016-12-14 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ(2016-04-29 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ(2015-01-13 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ(2013-11-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ