Πέμπτη 30 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΖΩΝΗ
Σύσκεψη με φορείς για την παν-πατραϊκή κινητοποίηση

Από την προχτεσινή σύσκεψη
Από την προχτεσινή σύσκεψη
Με θέμα την παν-πατραϊκή κινητοποίηση που θα γίνει την Τρίτη 5 Ιούλη, στις 8 το βράδυ, στην πλατεία Τριών Συμμάχων, πραγματοποιήθηκε προχτές, στην Αγορά Αργύρη, ευρεία σύσκεψη φορέων, συλλόγων, εργατικών σωματείων, πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων. Στόχος της κινητοποίησης είναι η άμεση παραχώρηση της παραλιακής ζώνης στο Δήμο.

Μιλώντας στη σύσκεψη, ο κομμουνιστής δήμαρχος, Κώστας Πελετίδης, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως «η παραλιακή ζώνη αποτελεί ζωτικής σημασίας χώρο για την απρόσκοπτη επαφή μας με τη θάλασσα». Παράλληλα, είπε πως «αποτελεί το φυσικό περιβάλλον που πρέπει να υπερασπιστούμε από την ιδιωτικοποίηση και την παράδοση σε επιχειρηματικούς ομίλους. Διεκδικούμε από την κυβέρνηση την άμεση και οριστική παραχώρηση ολόκληρης της παραλιακής ζώνης (από τις εκβολές του Διακονιάρη μέχρι τις εκβολές του Μειλίχου) καθώς και τη χρηματοδότηση για την ανάπλασή της, για να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες στην αναψυχή, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό».

Σημείωσε, μάλιστα, πως «η κυβέρνηση, δια του υπουργού Επικρατείας, μας ενημέρωσε λίγες ώρες πριν με ένα Δελτίο Τύπου για την κυβερνητική σύσκεψη και τις αποφάσεις της, χωρίς να υπάρχει κάποιο επίσημο σχέδιο, χωρίς δεσμεύσεις, χωρίς χρηματοδότηση για την ανάπλαση».

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν εκ μέρους της δημοτικής αρχής η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι, ενώ το λόγο πήραν εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων που δήλωσαν τη συμμετοχή των μελών τους στην κινητοποίηση, όπως ο πρόεδρος του ΤΕΕ/Τμήμα Δυτικής Ελλάδας Αθ. Γιανναδάκης, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, Αννα Μαστοράκου, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣΝΑ, Π. Σκέντζος, η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, Σταυρούλα Παναγοπούλου-Νικολάου, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΓΝΠ, Απ. Αθανασόπουλος, εκπρόσωπος της ΠΑΣΕΒΕ, εκπρόσωπος του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης Αναψυχής, εκπρόσωπος του Συλλόγου Μονίμων Υπαλλήλων του Δήμου Πατρέων, το μέλος της Γραμματείας Αχαΐας του ΠΑΜΕ Δημήτρης Αγγελόπουλος, εκπρόσωπος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Τέρψης και ο πρόεδρος του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου, Μιχ. Τσοπανίδης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ