Πέμπτη 30 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργούν αύριο οι εργαζόμενοι στην Ιδιωτική Υγεία

Κορυφώνονται οι προετοιμασίες από τις ταξικές δυνάμεις στην Αττική και σε άλλες περιοχές

Από παλιότερη κινητοποίηση στην Ιδιωτική Υγεία στη Θεσσαλονίκη
Από παλιότερη κινητοποίηση στην Ιδιωτική Υγεία στη Θεσσαλονίκη
Απεργούν αύριο οι εργαζόμενοι στην Ιδιωτική Υγεία, ενάντια στις νέες μειώσεις μισθών και αφαίρεση δικαιωμάτων που προβλέπει η διαιτητική απόφαση του ΟΜΕΔ με ισχύ Συλλογικής Σύμβασης (αναλυτικά στη σελίδα 12). Νωρίς το πρωί της απεργίας, τα κλαδικά σωματεία Αθήνας και Πειραιά καλούν σε συγκεντρώσεις και εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς και στις 11 π.μ. σε συγκέντρωση στο χώρο συνεδριάσεων του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ) στο «Ιατρικό Κέντρο» (Μαρούσι). Χτες έγιναν εξορμήσεις στο μαιευτήριο «ΙΑΣΩ» και στην κλινική «Φιλοκτήτης».

Με καθημερινές εξορμήσεις και περιοδείες στους χώρους δουλειάς, συσκέψεις και γενικές συνελεύσεις στις μεγάλες ιδιωτικές κλινικές, το Σωματείο Ιδιωτικών Κλινικών και Εργαστηρίων Βόρειας Ελλάδας, προετοιμάζει την αυριανή απεργία. Η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10 το πρωί, στο ΙΚΑ της Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.

Τη Δευτέρα, πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση του κλαδικού σωματείου, ενώ έγιναν και γενικές συνελεύσεις στις κλινικές «Γαληνός» και «Γενική», όπου εκφράστηκε η αγανάκτηση των εργαζομένων για την απόφαση του ΟΜΕΔ. Σήμερα, Πέμπτη, προγραμματίζεται γενική συνέλευση των εργαζομένων στην κλινική «Κυανούς Σταυρός».

Οπως είπε ο Νίκος Παρδάλης, πρόεδρος του κλαδικού Σωματείου, «γίνεται αντιληπτό από τους εργαζόμενους ότι πρέπει να ανέβει η αγωνιστικότητα, η κινητικότητα στον κλάδο και να κλιμακωθεί ο αγώνας. Το τρίτο μνημόνιο, οι αποφάσεις της ΕΕ που εφαρμόζονται μέσα από τα κρατικά σφαγεία όπως αυτό του ΟΜΕΔ, μαζί με την επίθεση των εργοδοτών που αφήνουν απλήρωτους για μήνες τους εργαζόμενους, στερούν μισθούς και δικαιώματα από τους εργαζόμενους».

Στη Λάρισα, το κλαδικό συνδικάτο του νομού προγραμματίζει παρέμβαση αύριο το πρωί στο «Ιασώ» και στη συνέχεια, στις 10 π.μ., καλεί σε συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο και πορεία στο Δημαρχείο. Τις προηγούμενες μέρες, έγιναν εξορμήσεις σε μεγάλους χώρους δουλειάς, όπου, πέρα από το ζήτημα της Σύμβασης, στο επίκεντρο της συζήτησης με τους εργαζόμενους βρέθηκαν όλα τα οξυμένα προβλήματα, όπως αυτό της απληρωσιάς, των απολύσεων κ.τ.λ. Στην Αχαΐα, τέλος, το κλαδικό σωματείο οργανώνει εξορμήσεις μέχρι την τελευταία στιγμή, ενώ για αύριο προγραμματίζει κινητοποίηση από το πρωί στο θεραπευτήριο «Ολύμπιο» στην Πάτρα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ