Πέμπτη 30 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ
Πανελλαδικός συντονισμός για τη μάχη των Συμβάσεων

Σε σύσκεψη με σωματεία που έγινε την περασμένη Κυριακή συζητήθηκε πρόγραμμα δράσης, με βάση το πλαίσιο που έχει διαμορφώσει η Ομοσπονδία

Από περσινή κινητοποίηση της Ομοσπονδίας έξω από τα γραφεία του ΣΕΒ
Από περσινή κινητοποίηση της Ομοσπονδίας έξω από τα γραφεία του ΣΕΒ
Η προσπάθεια για την υπογραφή κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, με βάση το πλαίσιο που προβάλλει η Ομοσπονδία, δεν μπορεί να περιορίζεται στις διαπραγματεύσεις με τις ενώσεις των εργοδοτών, όπου καταγράφεται η ένταση της επιθετικότητας σε βάρος μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων, αλλά χρειάζεται να γίνει υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων, με οργάνωση στους χώρους δουλειάς και συλλογική διεκδίκηση.

Αυτό το βασικό συμπέρασμα, που προκύπτει τόσο από την πρόσφατη όσο και από την παλιότερη πείρα των εργαζομένων στον κλάδο, συζητήθηκε διεξοδικά στην πανελλαδική σύσκεψη που οργάνωσε την περασμένη Κυριακή η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών με επιχειρησιακά και κλαδικά σωματεία, με αιχμή το ζήτημα των Συλλογικών Συμβάσεων.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος τα κλαδικά Συνδικάτα Αττικής, Εύβοιας - Βοιωτίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ιωαννίνων, Φθιώτιδας, Αχαΐας, Αργολίδας και Χανίων και τα επιχειρησιακά σωματεία σε «ΑΜΣΤΕΛ», «ΦΑΓΕ», «ΕΒΓΑ», «ΗΒΗ - PEPSICO», «Ζούρα», «Νηρέα», «Tasty», «Coca - Cola», «Κάλλας», «Παυλίδη» και «Κελαϊδίτη».

Οι τελευταίες Συλλογικές Συμβάσεις στον κλάδο είχαν υπογραφεί πριν επτά χρόνια, το καλοκαίρι του 2009, μετά από απεργιακές κινητοποιήσεις. Σήμερα, η Ομοσπονδία παλεύει για την υπογραφή νέων συμβάσεων, με κριτήριο την ανάκτηση των απωλειών που είχαν οι εργαζόμενοι από τα χρόνια της κρίσης, ως βάση για παραπέρα διεκδικήσεις.

Ολοι οι μισθοί στο ύψος της ΕΓΣΣΕ

Στη σύσκεψη έγινε αναλυτική ενημέρωση για τη στάση των βιομηχάνων στις δύο συναντήσεις που έγιναν με τον ΣΕΒ και άλλες εργοδοτικές ενώσεις (10 Ιούνη και 23 Ιούνη). Η Ομοσπονδία έχει καταθέσει (όπως και πέρσι) τα σχέδια τεσσάρων ΣΣΕ (Οινοποιίας - Ζυθοποιίας - Ποτοποιίας - Αναψυκτικών, Παστερίωσης Γάλακτος, Τυροκομίας, Τυποποιημένων Τροφίμων), τα οποία προβλέπουν την κατοχύρωση μισθών και δικαιωμάτων, όπως είχαν διαμορφωθεί με τις τελευταίες συμβάσεις του 2009. Επίσης, φέτος κατέθεσε και σχέδιο σύμβασης για τους εργαζόμενους στην Πτηνοτροφία, με βάση την τελευταία σύμβαση που υπογράφηκε το 2010.

Πίσω από τις «διαβεβαιώσεις» των εργοδοτών ότι θέλουν να υπογράψουν συμβάσεις, η στάση τους αποδεικνύει ότι με τις ΣΣΕ που επιδιώκουν, θέλουν να απαλλαγούν από τα εναπομείναντα μισθολογικά και άλλα δικαιώματα των εργαζομένων. Ετσι, σε ό,τι αφορά το ύψος των μισθών, οι εργοδότες έκαναν σαφές ότι θέλουν κατώτερο κλαδικό μισθό στα επίπεδα της ΕΓΣΣΕ, δηλαδή 586 ευρώ μεικτά.

Οπως υπενθυμίζει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της, οι κατώτεροι μισθοί με βάση τις ΣΣΕ του 2009 ήταν στην Παστερίωση Γάλακτος 817,74 ευρώ, στα Αναψυκτικά 833,14 ευρώ, στην Τυροκομία 793,76 ευρώ και στα Τυποποιημένα Τρόφιμα 768,02 ευρώ. Γίνεται, έτσι, φανερό ότι η εργοδοσία θέλει να ρίξει τους μισθούς κυριολεκτικά στα Τάρταρα.

Ειδικά για τις Συμβάσεις της Πτηνοτροφίας και του υποκλάδου της Οινοποιίας (που εντάσσεται στη Σύμβαση των Αναψυκτικών), οι εργοδότες δήλωσαν αναρμόδιοι να συζητήσουν, επικαλούμενοι το γεγονός ότι στους συγκεκριμένους υποκλάδους δεν έχουν επιχειρήσεις - μέλη τους, τακτική στην οποία τους διευκολύνουν οι αντεργατικοί νόμοι που έχουν καταργήσει την καθολικότητα και την επεκτασιμότητα των συμβάσεων.

Επιπλέον, η εργοδοσία βρήκε την ευκαιρία να θέσει στο στόχαστρο τις ειδικότητες των εργαζομένων στον κλάδο, παρά το γεγονός ότι αυτές έχουν καθοριστεί σε μια σειρά συμβάσεις στο παρελθόν και με τη δική της συμφωνία. Τώρα, οι βιομήχανοι έχουν στόχο να βγάλουν από τη μέση τις ειδικότητες και να διατηρήσουν μόνο δύο κατηγορίες εργαζομένων, αυτές του ανειδίκευτου εργάτη και του τεχνίτη. Με τον τρόπο αυτό, θέλουν να αποκτήσουν τη δυνατότητα να απασχολούν τον ίδιο εργαζόμενο σε πολλές θέσεις μέσα στο εργοστάσιο (πολυειδικότητα), να αυξήσουν ακόμα περισσότερο την ευελιξία στην εργασία και κατ' επέκταση την εκμετάλλευση των εργαζομένων.

Να διασφαλιστεί η ενότητα των εργαζομένων

Για την οργάνωση της μάχης των συμβάσεων, η Ομοσπονδία και τα συνδικάτα παίρνουν υπόψη το δύσκολο έδαφος που έχει διαμορφωθεί από τις μειώσεις σε μεροκάματα και μισθούς, από την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, η οποία εντάθηκε στα χρόνια της κρίσης: Εποχικά απασχολούμενοι με ημερομηνία λήξης, νέοι εργαζόμενοι που πληρώνονται με το μισθό των 511 ευρώ, εργαζόμενοι σε ειδικότητες στις οποίες δεν υπάρχει κλαδική σύμβαση, εργολαβικοί και εργαζόμενοι με «μπλοκάκι», που δουλεύουν με χειρότερους όρους από τους συναδέλφους τους, σκιαγραφούν το τοπίο στις επιχειρήσεις του κλάδου.

Οπως ειπώθηκε στη σύσκεψη, η Ομοσπονδία δεν κρύβει από τους εργαζόμενους τις δυσκολίες, τις συζητάει μαζί τους, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν υποτάσσεται σε αυτές.

Σημαντική πείρα από την προσπάθεια που κάνουν στους χώρους τους για να δυναμώσει η ενότητα και η συσπείρωση των εργαζομένων, μετέφεραν οι συνδικαλιστές που πήραν το λόγο στη σύσκεψη. Ο εκπρόσωπος του σωματείου της Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρθηκε στην ανάγκη να συσπειρωθούν στον αγώνα μόνιμοι και εποχικοί εργαζόμενοι, με ευθύνη των συνδικάτων. Μεταφέροντας την εικόνα από την περιοχή, είπε ότι στην Ημαθία και ιδιαίτερα στη Νάουσα δουλεύουν αυτή την περίοδο περίπου 5.000 εργαζόμενοι στα συσκευαστήρια φρούτων, με μεροκάματα των 20 ευρώ.

Αντίστοιχα, στα συσκευαστήρια της Αργολίδας οι εργαζόμενοι δουλεύουν υπερωρίες, φτάνοντας ακόμα και τις 13 ώρες. Ο μισθός ισοδυναμεί με φιλοδώρημα και μόνο αν φορτωθούν με ατελείωτες υπερωρίες μπορούν να εξασφαλίσουν την επιβίωσή τους, όπως εξήγησε ο συνδικαλιστής από το κλαδικό σωματείο της περιοχής.

Προσπάθεια για τη συμπόρευση των νέων εργαζομένων, κάτω των 25 ετών, που δουλεύουν μαζικά ως εποχικοί στο εργοστάσιο της εταιρείας, κάνει το Σωματείο των εργαζομένων στην «ΕΒΓΑ». Οι εργαζόμενοι αυτοί «ταΐζουν οικογένειες», άνεργους γονείς και αδέρφια, ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Ενθαρρυντικά παραδείγματα από χώρους δουλειάς

Τις συνθήκες τρομοκρατίας και εντατικοποίησης στις επιχειρήσεις του κλάδου στην περιοχή («Βίκος», «Δωδώνη», «Πίνδος» και «Νιτσιάκος») κατέγραψε η εκπρόσωπος του κλαδικού σωματείου των Ιωαννίνων. «Δεν είναι μόνο ο μισθός», τόνισε συνδικαλιστής από τη Φθιώτιδα, αναφερόμενος στη σημασία των συμβάσεων. Ο ίδιος έθεσε ζητήματα που αφορούν στην ευέλικτη και την «on call» εργασία, φέρνοντας το παράδειγμα της επιχείρησης «Chipita», στην οποία οι εργαζόμενοι είναι αναγκασμένοι να περιμένουν στο τηλέφωνο να τους καλέσουν ανά πάσα στιγμή για δουλειά.

Στην προσπάθεια να φτιαχτεί ένα σχέδιο σύμβασης για τους εργαζομένους στις ιχθυοκαλλιέργειες, όπου προς το παρόν δεν υπάρχει Συλλογική Σύμβαση, αναφέρθηκε ο συνδικαλιστής από το σωματείο στην επιχείρηση «Νηρέας».

Την απόφαση του κλαδικού συνδικάτου να ανοίγει καθημερινά τα γραφεία του για τους εργαζόμενους αλλά και να συνεδριάζει, συζητώντας κάθε φορά για ένα συγκεκριμένο χώρο δουλειάς, σημείωσαν εκπρόσωποι του σωματείου της Εύβοιας - Βοιωτίας. Η προσπάθεια αυτή έχει συμβάλει ώστε το συνδικάτο να τετραπλασιάσει τις δυνάμεις του, έχοντας πλέον για «ποδάρια» τρία επιχειρησιακά σωματεία και επιτροπές αγώνα σε χώρους δουλειάς.

Για τις πρωτοβουλίες του σωματείου στην «ΑΜΣΤΕΛ - Αθηναϊκή Ζυθοποιία» μέσα από τις οποίες κατάφεραν να υπογράψουν επιχειρησιακή σύμβαση με αυξήσεις 2,6% και διετή διάρκεια, μίλησαν συνδικαλιστές από το επιχειρησιακό σωματείο. Οπως εξήγησαν, το σωματείο έκανε υπόθεση των εργαζομένων την υπογραφή της σύμβασης, συγκαλώντας Γενική Συνέλευση, καλώντας τους να παλέψουν όχι μόνο για την επιχειρησιακή αλλά και για την κλαδική τους σύμβαση.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org