Τετάρτη 29 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ - ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ
Απεργούν για το δικαίωμα στη δουλειά

Απεργιακή συγκέντρωση αύριο, Πέμπτη, στις 11 π.μ. στην Ομόνοια

Σταθερή δουλειά με δικαιώματα διεκδικούν οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στον κλάδο της καθαριότητας, που προχωρούν, αύριο, Πέμπτη, σε απεργία και συγκέντρωση στις 11 π.μ., στην Ομόνοια. Η κινητοποίηση γίνεται μετά από κάλεσμα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Καθαριστών - Καθαριστριών Δημοσίων Σχολείων και Εργολαβικών Συνεργείων, στην οποία συμμετέχουν Σωματεία (Αττικής, Πειραιά, Λάρισας, Μαγνησίας) και Επιτροπές Αγώνα (Καθαριστριών Δημοσίων Σχολείων Αθήνας και Θεσσαλονίκης).

«Συνεχίζουμε τον αγώνα για τη μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων. Καμία απόλυση συμβασιούχου», τονίζει η Συντονιστική Επιτροπή, ενώ απευθύνει ιδιαίτερο κάλεσμα στους συμβασιούχους στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων, που, για ακόμα μια φορά, βρίσκονται «στον αέρα» με τη λήξη της σχολικής χρονιάς. Χτες, το Σωματείο Καθαριστών/στριών Πειραιά παραβρέθηκε και έκανε παρέμβαση στην προγραμματισμένη συνάντηση του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας με τους εργαζόμενους καθαριστές/στριες των σχολείων. Στη συνέχεια έγινε σύσκεψη και συζητήθηκαν τα προβλήματα στους χώρους δουλειάς και η ανάγκη οργάνωσης μπροστά στην απεργιακή κινητοποίηση.

Καθαριστές και καθαρίστριες διεκδικούν: «Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς κριτήρια αιθουσών, με πλήρη και σταθερή εργασία και πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Ανανέωση όλων των συμβάσεων. Καμία απόλυση! Καμία μείωση μισθού! Αυξήσεις στους μισθούς που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας! Αμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων που οφείλουν οι σχολικές επιτροπές. Αμεση καταβολή της μείωσης του 10% του μισθού κ.ά.».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ