Τετάρτη 29 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κυβερνητικά παιχνίδια στο «κουφάρι» του πρώην «Λοιμωδών»

Καταγγελία της ΤΕ Νοτιοδυτικών Συνοικιών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ

Παιχνίδια εξαπάτησης του λαού της περιοχής παίζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, πάνω στο «κουφάρι» του πρώην Νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα» («Λοιμωδών»), όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΤΕ Νοτιοδυτικών Συνοικιών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ. Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «ως αντιπολίτευση παραμύθιαζε τους εργαζόμενους όταν έλεγε "εμείς θα ανοίξουμε το νοσοκομείο που έκλεισαν οι προηγούμενοι"» και «το νοσοκομείο παραμένει, στην ουσία, κλειστό».

Σαν να μην έφταναν αυτά, πρόσφατα, με επίσημο δελτίο Τύπου, το υπουργείο Υγείας «βάζει και τυπικά λουκέτο στο πρώην Νοσοκομείο "Αγία Βαρβάρα" ως δευτεροβάθμια δομή Υγείας και ταυτόχρονα παίζει με τον πόνο και την αγωνία του λαού της περιοχής» για την υποβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας.

«Τι κάνουν δηλαδή; Ξηλώνουν και στερούν από τους γύρω δήμους διάφορες υπηρεσίες, όπως το ΙΚΑ Αιγάλεω (στην οδό Μαγνησίας), τα Κέντρα Μάνας και Παιδιού Αιγάλεω και Νίκαιας, το φυσικοθεραπευτήριο Νίκαιας κ.ά., τις κλείνουν και τις στριμώχνουν μέσα στο χώρο του πρώην νοσοκομείου. Από τη μία, δηλαδή, οδηγούν τους κατοίκους αυτών των δήμων σε μια απίστευτη ταλαιπωρία και, από την άλλη, κάνουν καθαρό ότι: Νοσοκομείο ΤΕΛΟΣ! Δεν έχουν σκοπό να το ξαναλειτουργήσουν.

Σε αυτήν την προσπάθειά της η συγκυβέρνηση έχει και πρόθυμους "βοηθούς" διάφορους τοπικούς παράγοντες, όπως ο δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, που με ανακοίνωσή του σιγοντάρει την κυβερνητική επιλογή κατάργησης του νοσοκομείου, αντιστρέφοντας την πραγματικότητα», καταγγέλλει η Οργάνωση.

Το ΚΚΕ στήριξε και στηρίζει τους αγώνες του λαού στην περιοχή, καλεί τους εργαζόμενους και τους κατοίκους να γυρίσουν την πλάτη σε αυτούς που χτες έκλεισαν, στην ουσία, το «Λοιμωδών», και σε αυτούς που σήμερα ετοιμάζουν και τυπικά την κατάργησή του. Να διεκδικήσουν την άμεση επαναλειτουργία του νοσοκομείου, τη δημιουργία δημόσιων Κέντρων Πρωτοβάθμιας Υγείας σε κάθε δήμο, με δωρεάν υπηρεσίες για όλους. Να μην κλείσει το υποκατάστημα του ΙΚΑ στο Αιγάλεω.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ