Τετάρτη 29 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΕΟΛΑΙΑ
Διαμαρτυρία από ΕΛΜΕ της Αττικής

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής έκαναν, χτες το μεσημέρι, μια σειρά ΕΛΜΕ, ενάντια στα μέτρα που προωθούνται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στο πλαίσιο των περικοπών και αναδιαρθρώσεων.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι σχεδιασμοί για κατάργηση τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ, η μείωση του ωραρίου των Γυμνασίων, η κατάργηση ωρών στους υπεύθυνους εργαστηρίων, ο υπολογισμός κενών και πλεονασμάτων που γίνεται με βάση την εγκύκλιο του υπουργείου, δηλαδή με βάση τα 27άρια - 30άρια τμήματα και τη διατήρηση της αύξησης του ωραρίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, με βάση τα παραπάνω, μόνο στην Ανατολική Αττική χάνονται, συγκεντρωτικά, 2.760 ώρες για εκπαιδευτικούς.

Από πλευράς των εκπροσώπων του ΠΑΜΕ τονίστηκε η ανάγκη να ληφθούν υπόψη οι πραγματικές ανάγκες και ο υπολογισμός κενών και πλεονασμάτων στα σχολεία να γίνει με βάση τα κριτήρια που καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες των μαθητών. Στη συνάντηση δεν υπήρξε καμία δέσμευση καθώς από πλευράς του περιφερειακού διευθυντή σημειώθηκε πως τα μέτρα αποτελούν κεντρικές κατευθύνσεις, ενώ στο αίτημα να μην καταργηθούν τα ολιγομελή τμήματα, επικαλέστηκε «μη λειτουργικότητά τους».

Δεσμεύσεις δεν υπήρξαν ούτε για μια σειρά επιμέρους θέματα που τέθηκαν από τους εκπροσώπους των ΕΛΜΕ, όπως π.χ. η ύπαρξη ολιγομελών τμημάτων στα μαθήματα ξένων γλωσσών, να λειτουργήσουν σε όλα τα σχολεία τμήματα των κατευθύνσεων κ.λπ. με ανοιχτό το ενδεχόμενο οι μαθητές να αναγκάζονται να μετακινούνται σε άλλο σχολείο προκειμένου να παρακολουθήσουν την κατεύθυνση που επιλέγουν.

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ έθεσαν, μεταξύ άλλων, το ζήτημα του εισοδηματικού κριτηρίου που αποκλείει παιδιά από τη φοίτηση στα εσπερινά σχολεία, για το οποίο επίσης δεν υπήρξε δέσμευση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ