Τετάρτη 29 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Μην ξεχνάς. Περπάτα

«Το '49 πιάστηκα. Δεν μπορεί να φανταστεί άνθρωπος τι θα πει να είσαι αιχμάλωτος». «Δεν ήταν εύκολη η ζωή στο βουνό». «Γνώριζα πόσο επικίνδυνα ήταν. Δεν ένιωσα ποτέ όμως το φόβο ότι θα σκοτωθώ». «Δεν μπορείς να υπογράψεις και να προδώσεις για όσα πάλεψες τόσο καιρό, γιατί είναι τόσο δίκαια. Δεν είναι δυνατόν να μετανιώσω για τη ζωή που έκανα».

Κωνσταντίνος Βασιλόπουλος, Γιάννης Κουλουράς, Αλεξάνδρα Πλατατζή, Αντώνης Λωρίδας, Αρίστος Στεφανάκης, Δημήτρης Αγαπίου, Αννα Σύριγγα, Νίκος Περδικάκης. Ολοι τους Πειραιώτες και μαχητές του ΔΣΕ, προσέφεραν ξεχωριστές στιγμές στο Φεστιβάλ του Πειραιά - που έγινε το περασμένο Σάββατο, στην κατάμεστη από νεολαία πλατεία Κύπρου, μπροστά στο Δημαρχείο Κερατσινίου & Δραπετσώνας. Προσωπικές αφηγήσεις για τη ζωή στο βουνό, τις αξίες και τα ιδανικά του Δημοκρατικού Στρατού, μέσα από το βίντεο που δημιούργησαν μαθητές και μέλη της Οργάνωσης Πειραιά της ΚΝΕ με τη μορφή συνεντεύξεων. Μ' ένα κόκκινο γαρύφαλλο κι ένα αναμνηστικό η Οργάνωση τιμά έναν έναν τους μαχητές για την, ανυπολόγιστης αξίας, προσφορά τους. Την ίδια στιγμή, μαθητές ανεβάζουν στην εξέδρα ένα μουσικο-θεατρικό αφιέρωμα σ' εκείνους που αγωνίστηκαν και πήραν μόνοι τους τη λευτεριά, για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ.


Νωρίτερα, μαθητές από διάφορα μέρη του Πειραιά μετέφεραν το τηλεοπτικό παιχνίδι «Ακου τι είπαν» στην πλατεία, με ερωτήσεις που αφορούσαν το σχολείο, με πειράγματα και γέλια να ακούγονται παντού. Αργότερα, αγαπημένοι «ροκ» ήχοι από τον Γιάννη Γιοκαρίνη και τον Λάκη Παπαδόπουλο εκτοξεύουν το κέφι στο χώρο του Φεστιβάλ. Ενώ ένα μεγάλο λαϊκό γλέντι στήνεται με τη συναυλία του Χρήστου Νικολόπουλου με την Κωνσταντίνα και τον Ηλία Μακρή.Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org