Τρίτη 28 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επίσκεψη Κέρι στην έδρα του ΝΑΤΟ

Την έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες επισκέφτηκε χτες ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, όπου είχε συνάντηση με τον γγ της λυκοσυμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, και συζήτησε σχετικά με τη Σύνοδο Κορυφής στη Βαρσοβία στις 8-9 Ιούλη, καθώς και για τις συνέπειές της από το Brexit.

Πάντως, οι δύο αξιωματούχοι χαιρέτισαν την «επαναδιατύπωση της ακλόνητης δέσμευσης της βρετανικής κυβέρνησης στη Συμμαχία» και «συμφώνησαν ότι η ΕΕ εξακολουθεί να αποτελεί ζωτικής σημασίας πυλώνα στη συνεργασία για την ασφάλεια στην Ευρώπη». Ο Στόλτενμπεργκ είπε ότι «το ΝΑΤΟ έχει γίνει ακόμη πιο σημαντικό ως μια πλατφόρμα για τη συνεργασία μεταξύ της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής, αλλά και την άμυνα και την ασφάλεια των Ευρωπαίων συμμάχων του ΝΑΤΟ. Η συνεργασία μεταξύ του ΝΑΤΟ και της ΕΕ ήταν πάντα σημαντική, αλλά είναι ακόμα πιο σημαντική τώρα, μετά την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου». Ο Κέρι, επίσης, σημείωσε ότι «δεν αλλάζει η σχέση της Βρετανίας με το ΝΑΤΟ και ότι χρειάζεται η διαδικασία αποχώρησης από την ΕΕ να γίνει με τον πιο ομαλό και κατάλληλο τρόπο».

Θυμίζουμε ότι η Σύνοδος Κορυφής της Βαρσοβίας αναμένεται να ενισχύσει τη στρατιωτική παρουσία και την επιθετικότητα του ΝΑΤΟ στα ανατολικά σύνορά του πιο κοντά στη Ρωσία, αλλά και στη Μεσόγειο, όπου κλιμακώνεται ο ενδοϊμπεριαλιστικός ανταγωνισμός.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ