Σάββατο 25 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η πλειοψηφία της ΟΜΥΛΕ ανέστειλε την απεργία

Τη στάση της καταγγέλλει η παράταξη «Δημοκρατική Ενότητα Λιμανιών»

Από πρόσφατη κινητοποίηση των λιμενεργατών

Eurokinissi

Από πρόσφατη κινητοποίηση των λιμενεργατών
Την αναστολή της απεργίας των εργαζομένων στα λιμάνια του Πειραιά αποφάσισε η συνδικαλιστική πλειοψηφία στην Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ). Η συνδικαλιστική παράταξη «Δημοκρατική Ενότητα Λιμανιών» καταγγέλλει ότι η απόφαση λήφθηκε από τη συνδικαλιστική πλειοψηφία σε Ομοσπονδία και σωματεία, νέο και παλιό κυβερνητικό - εργοδοτικό συνδικαλισμό, μέσα από συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων, αφού προηγουμένως η πλειοψηφία «οδήγησε σε εκφυλισμό τον αγώνα μας».

Συγκεκριμένα, η «Δημοκρατική Ενότητα Λιμανιών» καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της ότι «η συνδικαλιστική πλειοψηφία της ΟΜΥΛΕ και του Σωματείου Ενωσης Λιμενεργατών (ΣΥΡΙΖΑ - ΜΕΤΑ), με πρόσχημα τις δημαγωγικές δηλώσεις του υπ. Ναυτιλίας για δήθεν διατήρηση του κανονισμού εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων απ' το νέο ιδιοκτήτη, προχώρησε σε συμφωνία με την κυβέρνηση. Λένε ψέματα, πουλάνε για άλλη μια φορά ψεύτικες ελπίδες. Μόνη διασφάλιση για τους εργατοϋπαλλήλους σε όλα τα λιμάνια είναι ο αγώνας ενάντια στα σαρωτικά μέτρα που έρχονται (...)

Καλούμε τους εργατοϋπαλλήλους σε όλα τα λιμάνια να καταδικάσουν τις δυνάμεις του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού. Καλούμε να στηρίξουν τις ταξικές δυνάμεις, τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους με κλιμάκωση της πάλης. Οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ θα αξιοποιήσουν κάθε δυνατότητα, για να είναι οι ίδιοι οι εργατοϋπάλληλοι πρωταγωνιστές των εξελίξεων, μέσα από μαζικές διαδικασίες και Γενικές Συνελεύσεις, ώστε να φτάσει ακόμα πιο πλατιά η γραμμή της ανυπακοής στην κυβέρνηση και στη μεγαλοεργοδοσία, κόντρα στα νέα μέτρα.

Για να μην περάσει η προσπάθεια εργοδοσίας και κυβέρνησης να βάλει στο γύψο το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα με το νέο νόμο που ετοιμάζει. Για να διεκδικήσουμε όσα μας έχουν κλέψει, όσα μας έχουν στερήσει, για να διεκδικήσουμε την κάλυψη των απωλειών μας. Για να δυναμώσουμε την πάλη για όσα έχουμε ανάγκη εμείς και οι οικογένειές μας, την πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας».

Η παράταξη προβάλλει τα εξής αιτήματα: ΣΣΕ σε όλα τα λιμάνια με άμεση κάλυψη των απωλειών. Διασφάλιση των θέσεων εργασίας και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους τους εργατοϋπαλλήλους σε όλα τα λιμάνια της χώρας. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών - αντεργατικών νόμων όλων των μνημονίων.

«Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ εντάσσουν αυτές τις διεκδικήσεις στον αγώνα για συνολικότερες, πιο ριζικές αλλαγές. Για λιμάνια κοινωνικοποιημένα, που ως λαϊκή περιουσία θα εξυπηρετούν τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Σύγχρονα και ασφαλή λιμάνια με υποδομές στήριξης για τη διακίνηση ανθρώπων και προϊόντων, που εξυπηρετούν το λαό και όχι τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων», καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ