Σάββατο 25 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ

Το περιοδικό «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ»

(τεύχος 170, Απρίλης - Μάης - Ιούνης)

Το εξώφυλλο του Περιοδικού, τεύχος 170
Το εξώφυλλο του Περιοδικού, τεύχος 170
Συνεχίζοντας το Αφιέρωμα στα 70 χρόνια του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, με πλούσια ύλη, κυκλοφόρησε το περιοδικό της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ) «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ» του δεύτερου τριμήνου του 2016.

Στο Αφιέρωμα, περιλαμβάνονται το υπόμνημα του ΕΑΜ προς την Επιτροπή του ΟΗΕ που δόθηκε στα 1947 και αποκαλύπτει παραστατικά τις αιτίες και τους υπεύθυνους του Εμφυλίου. Επίσης, περιλαμβάνονται ρεπορτάζ από την εκδήλωση του ΚΚΕ στο Λιτόχωρο για το ξεκίνημα του ΔΣΕ όπως και από άλλες εκδηλώσεις παραρτημάτων μας σε όλη τη χώρα, από την Κρήτη μέχρι τη Μακεδονία και τον Εβρο.

Στις Θέσεις μας, δημοσιεύονται κύριο Αρθρο και Ρεπορτάζ για τις γερμανικές οφειλές και πολεμικές αποζημιώσεις (για τις παρεμβάσεις της κοινοβουλευτικής επιτροπής, της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ και της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και της FIR).

Επίσης, στις Επετείους δημοσιεύονται ρεπορτάζ για τις εκδηλώσεις προς τιμήν του Νίκου Μπελογιάννη και σημειώματα για τους Αρη Βελουχιώτη, Χαρίλαο Φλωράκη και καπετάν Διαμαντή (Γιάννη Αλεξάνδρου).

Επίσης, Αναμνήσεις για τον ΔΣΕ της μαχήτριας Τασούλας Κεφαλέλη και της Ευανθίας Ζωίδη. Ενώ στα Ρεπορτάζ δημοσιεύεται εκτενές ρεπορτάζ από τις εκδηλώσεις τιμής των Δήμων Καισαριανής και Χαϊδαρίου, όπως και από τα εγκαίνια του Μουσείου ΕΑΜικής Αντίστασης στην Καισαριανή. Ακόμα, δημοσιεύεται σημείωμα του συναγωνιστή Μανώλη Μαθιουδάκη για τη «μικρή Μόσχα της Αντίστασης στην Κρήτη», την Κοξαρέ Ρεθύμνου.

Τέλος, στο τεύχος αυτό περιλαμβάνεται μια συγκλονιστική μαρτυρία του Απόστολου Κουτσούμπα (το παρέδωσε στο Αρχείο του Κόμματος ο γιος του, Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ) για τα εγκλήματα του μοναρχοφασισμού.

Επίσης, ενδιαφέροντα υλικά δημοσιεύονται και στις υπόλοιπες στήλες του περιοδικού: «ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ - ΗΡΩΕΣ - ΜΑΡΤΥΡΕΣ» «ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ», «ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ», «ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ».

Το περιοδικό «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ» διατίθεται:

  • Στα Κεντρικά Γραφεία της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ: Μαυρομματαίων 12, Αθήνα, τηλέφωνο: 210.8222.952, Φαξ: 210.8834.093.
  • Στα κατά τόπους παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Καλούνται τα Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ να προμηθευθούν, έγκαιρα, πριν από τις διακοπές το περιοδικό για τη διακίνησή του.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ