Σάββατο 25 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τίμησε στη Θεσσαλονίκη τα 40 χρόνια ζωής και δράσης

Ξεχωριστή αναφορά στη συμμετοχή πολλών νέων γυναικών έκανε στην ομιλία της η Μαιρήνη Στεφανίδη, πρόεδρος της ΟΓΕ

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση

MotionTeam

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση
Τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυση της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας τίμησαν οι Σύλλογοι Γυναικών και οι Ομάδες της ΟΓΕ στην Κεντρική Μακεδονία, με μια μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση που οργάνωσαν την περασμένη Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη, στο Αγαλμα Βενιζέλου. Προηγήθηκε πλατύ άνοιγμα στις γυναίκες σε χώρους δουλειάς, νοσοκομεία, χώρους εκπαίδευσης και λαϊκές γειτονιές.

Γυναίκες των Συλλόγων και των Ομάδων της ΟΓΕ από την Κεντρική Μακεδονία, με τη μουσική επένδυση της ορχήστρας του ΠΑΜΕ, παρουσίασαν μια ιστορική αναδρομή στη ζωή και τη δράση της ΟΓΕ, ως αναπόσπαστου κομματιού του εργατικού - λαϊκού κινήματος, στέλνοντας το μήνυμα: «Ο,τι κατακτήθηκε δεν είναι αυτονόητο... Αλλά κι ό,τι χάθηκε δεν χάθηκε για πάντα. Χρειάζεται μαζικός και συλλογικός αγώνας».

Ιδιαίτερα ελπιδοφόρα ήταν η παρουσία των νέων γυναικών, στις οποίες έκανε ξεχωριστή αναφορά στην ομιλία της η πρόεδρος της ΟΓΕ, Μαιρήνη Στεφανίδη. Ανάμεσα σε άλλα, σημείωσε: «Η ΟΓΕ διαμορφώνει αγωνιστικές διεκδικήσεις για κάθε ζήτημα που αφορά τη γυναίκα, την οικογένειά της. Οι επεξεργασμένες θέσεις της απαντούν στα πρόσθετα εμπόδια που συναντά η γυναίκα στην οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική ζωή, στις κοινωνικές σχέσεις. Αλλά και αναδεικνύουν τις ιδιαίτερες ανάγκες των γυναικών λόγω του ρόλου τους στην αναπαραγωγική διαδικασία».

Η Μαιρήνη Στεφανίδη στο βήμα

MotionTeam

Η Μαιρήνη Στεφανίδη στο βήμα
Σε άλλο σημείο της ομιλίας της, η Μαιρήνη Στεφανίδη ανέφερε τα εξής: «Γνωρίζουμε ότι η συμμετοχή της γυναίκας στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και τις άλλες πρωτοβουλίες όχι μόνο της ΟΓΕ, αλλά συνολικά του εργατικού - λαϊκού κινήματος, δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα.

Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να φτάσουμε στις γυναίκες του λαού που δεν έχουμε συναντηθεί ακόμα ή που διστάζουν. Για την οργάνωση αυτών των γυναικών στο εργατικό - λαϊκό κίνημα νοιαζόμαστε. Για να αυξηθεί το ποσοστό των γυναικών που συνδικαλίζονται, που εκλέγονται από τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους στα ΔΣ των εργατικών σωματείων, των ενώσεων αυτοαπασχολούμενων, των αγροτικών συλλόγων, των φοιτητών για την αγωνιστική τους στάση και δράση».

Αλλες δραστηριότητες

Η ΟΓΕ θα παρακολουθήσει την παράσταση του Εθνικού Θεάτρου σε συνεργασία με το ΚΘΒΕ και το Κρατικό Θέατρο Κύπρου, «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, στις 16 Ιούλη. Η αναχώρηση θα γίνει στις 16 Ιούλη και η επιστροφή στις 17 Ιούλη. Οσες και όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την παράσταση, να το δηλώσουν το συντομότερο στα τηλέφωνα: 210.3629.460 και 697.7120661. Επίσης:

  • Ο Σύλλογος Γυναικών Ιλίου διοργανώνει προβολή της ταινίας «Γυναίκες έτοιμες για όλα», σήμερα Σάββατο 25/6, στις 8 μ.μ., στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων (Χρυσηίδας και Μενελάου).
  • Προβολή της ταινίας «Jimmy's Hall», του Κεν Λόουτς, διοργανώνει η Ομάδα Γυναικών Λοκρών σήμερα Σάββατο 25/6, στις 8.30 μ.μ., στο παλιό δημοτικό σχολείο Λάρυμνας.
  • Ο Σύλλογος Γυναικών Πάτρας διοργανώνει εκδήλωση αύριο Κυριακή 26/6, στις 7.30 μ.μ., στην πλαζ Αγυιάς. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ομιλίες, λαϊκό γλέντι, κατασκευές για παιδιά και παιδική παράσταση.
  • Ο Σύλλογος Γυναικών Πετρούπολης προβάλλει το ντοκιμαντέρ του Λεωνίδα Βαρδαρού «Ludlow, οι Ελληνες στους πολέμους του άνθρακα», τη Δευτέρα 27/6, στις 9 μ.μ., στο θερινό κινηματογράφο «Σινέ Πετρούπολις».

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ