Παρασκευή 24 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
Αγώνας, γνώση, τόλμη, αντοχή...

Αύριο στον Πειραιά μιλάει ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και στη Θεσσαλονίκη ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ

Με σύνθημα «Αγώνας, Γνώση, Τόλμη, Αντοχή "Να προχωράς κι εσύ καθώς προβαίνει μπρος η Ιστορία!" (Ναζίμ Χικμέτ)», το 42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» συνεχίζει το «ταξίδι» του.

Αύριο, Σάββατο, γίνεται Φεστιβάλ στον Πειραιά, στην πλατεία Κύπρου (Δημαρχείο Κερατσινίου - Δραπετσώνας). Οι εκδηλώσεις αρχίζουν στις 7 μ.μ., ενώ στις 9 μ.μ. θα μιλήσει ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα: Συναυλία με μαθητικά και ερασιτεχνικά συγκροτήματα. Μουσικό - θεατρικό αφιέρωμα για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ. Συναυλία με τους Λάκη Παπαδόπουλο και Γιάννη Γιοκαρίνη. Συναυλία του Χρήστου Νικολόπουλου με τους Κωνσταντίνα και Ηλία Μακρή.

Στο χώρο θα λειτουργούν: Βιβλιοπωλείο, παιδότοπος, χώρος κατά των ναρκωτικών, έκθεση αφιερωμένη στην Ιστορία του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος, ενημερωτικός χώρος «Μάθε για τη σχολή που θες να περάσεις» και διάφορα στέκια. Στο μαθητικό στέκι στις 18.30 θα γίνει παιχνίδι - show: «Ακου τι είπαν οι μαθητές από τις γειτονιές του Πειραιά...».

Στη Θεσσαλονίκη

Από σήμερα ξεκινάει και το διήμερο Εργατικό Φεστιβάλ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη, που γίνεται στο Γεντί Κουλέ και αύριο θα μιλήσει ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.

Αναλυτικά το πρόγραμμά του έχει ως εξής:

Σήμερα Παρασκευή: Ξενάγηση στο χώρο των πρώην φυλακών. Παρουσίαση του βιβλίου «Η σιδερένια φτέρνα» του Τζ. Λόντον. Συναυλία - γλέντι με τον Θ. Μπαϊρακτάρη.

Αύριο Σάββατο: Η θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ παρουσιάζει τα «Απλά μαθήματα πολιτικής οικονομίας». Αφιέρωμα με βιντεοπροβολή στην ιστορία των φυλακών του Γεντί Κουλέ. Ομιλία από τον Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκο Αμπατιέλο.

Σε άλλες πόλεις

Σήμερα, Παρασκευή, στα Γιάννενα γίνεται το Φεστιβάλ ΑΕΙ - ΤΕΙ, στην πλατεία Μαβίλη, με συζήτηση για την έρευνα, ανάπτυξη και καινοτομία, με την Ζωή Χαχάμη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, συναυλίες και λαϊκό γλέντι.

Επίσης σήμερα, Παρασκευή, στη Λάρισα γίνεται το Εργατικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Λαμπρούλη, στο «Φρούριο». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει βιντεοπροβολή για τον ΔΣΕ, ομιλία από τον Γιάννη Σκόκα, Γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Λάρισας του ΚΚΕ και λαϊκό - ρεμπέτικο γλέντι από τους «Λάληδες». Στο χώρο θα λειτουργούν βιβλιοπωλείο και στέκι μαθητείας - κατάρτισης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα στην Αθήνα(17/8/2019)
Από σήμερα τα Φοιτητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ(15/6/2018)
Οι φοιτητικές Οργανώσεις «ανοίγουν την αυλαία» του Φεστιβάλ(14/6/2018)
«Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά»...(30/6/2011)
«Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά»...(29/6/2011)
Διήμερες πολιτικές - πολιτιστικές γιορτές(2/9/2009)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org