Παρασκευή 24 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
Για το δικαίωμα στη μόρφωση και τη δουλειά

Παράσταση διαμαρτυρίας χτες στο υπουργείο Παιδείας

Στιγμιότυπο από την παράσταση διαμαρτυρίας
Στιγμιότυπο από την παράσταση διαμαρτυρίας
Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας έκαναν χτες το πρωί αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, φορείς της Ειδικής Αγωγής και της Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης στο υπουργείο Παιδείας.

Στο επίκεντρο έθεσαν, για μια ακόμα φορά, το αίτημα για μαζικούς μόνιμους διορισμούς ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολείων, να έχουν όλα τα παιδιά εκπαιδευτικούς από την αρχή της χρονιάς και να διασφαλιστεί το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά για χιλιάδες ελαστικά εργαζόμενους εκπαιδευτικούς που κάθε χρόνο αναπληρώνουν τους εαυτούς τους. Κατήγγειλαν, για μια ακόμα φορά, την πολιτική των περικοπών, δηλώνοντας «τέρμα πια η κοροϊδία, δάσκαλοι - καθηγητές σε όλα τα σχολεία».

Στην κινητοποίηση κάλεσε η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών Ωρομισθίων και ελαστικά εργαζομένων στην Εκπαίδευση και συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων, της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων, του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, του Πανελλήνιου Συλλόγου Θεατρολόγων, σωματείων εκπαιδευτικών κ.ά.

Αντιπροσωπεία τους είχε συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Παιδείας, όπου η Πρωτοβουλία επέδωσε το υπόμνημα στο οποίο αποτυπώνονται τα αιτήματα των εκπαιδευτικών και εξακολουθεί να συγκεντρώνει υπογραφές εκπαιδευτικών απ' όλη τη χώρα. Σύμφωνα με εκπροσώπους τους, από πλευράς υπουργείου, η μόνη ξεκάθαρη απάντηση που έλαβαν ήταν ότι δε θα παρθούν πίσω οι πρόσφατες ρυθμίσεις για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση που οδηγούν σε περικοπές εκπαιδευτικών, χωρίς συγκεκριμένες δεσμεύσεις για προσλήψεις.

Οι συγκεντρωμένοι δήλωσαν πως θα συνεχιστεί η δράση για τη διεκδίκηση του δικαιώματος όλων των παιδιών στη μόρφωση και των εκπαιδευτικών στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, επιδιώκοντας να θέσουν τα ζητήματα στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Ανανέωσαν το ραντεβού για τις 30 Ιούνη, στην κινητοποίηση εργαζομένων και αναπήρων για την Πρόνοια και την Ειδική Αγωγή, στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ