Πέμπτη 23 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Πασχίζει να πείσει για το «μείγμα» της

Eurokinissi

Το δικό του «μείγμα» διαχείρισης ως πιο αποδοτικό για την αναθέρμανση της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας, παρουσίασε (και) χτες βράδυ ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, μιλώντας στο συνέδριο του «Economist», στο Λαγονήσι.

Σταθερός στη γραμμή του, επανέλαβε την πρόθεσή του να παζαρέψει - για λογαριασμό των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων που αναζητούν μεγαλύτερα περιθώρια δημοσιονομικής ευελιξίας - με την ΕΕ και το ΔΝΤ για μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα, της τάξης του 2%, και δέσμευση εκ μέρους της ελληνικής πλευράς για επίτευξη ετήσιου ρυθμού ανάπτυξης 4% από το 2018 και μετά.

Τονίζοντας την ανάγκη για προσέλκυση κεφαλαίων, έταξε ουσιαστικά νέες φοροαπαλλαγές, εισφοροαπαλλαγές και άλλα προνόμια στο κεφάλαιο, προς «στήριξη της επιχειρηματικότητας», με ταυτόχρονη περικοπή κι άλλων κρατικών κοινωνικών δαπανών.

Ολα αυτά με ταυτόχρονη ταχύτερη προώθηση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν τις πιστεύει και τις αργοπορεί, παρόλο, βέβαια, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δέχεται πλείστα όσα συγχαρητήρια από εκπροσώπους του κεφαλαίου για τις υπηρεσίες της.

Εκανε, επίσης, γενικότερη αναφορά στις εξελίξεις στο αστικό πολιτικό σκηνικό και τις μεταμορφώσεις του με «κόμματα διαμαρτυρίας» - όπως είπε - κατηγορώντας ουσιαστικά τον ΣΥΡΙΖΑ ως μόρφωμα λαϊκίστικο και δημαγωγικό που επέφερε χτύπημα στην εγχώρια καπιταλιστική οικονομία, απειλώντας ακόμα και με έξοδο από ΕΕ και ευρώ.

Δεν περνά απαρατήρητη η μομφή του εναντίον και των «εταίρων» τους στο εξωτερικό, για το γεγονός ότι δέχτηκαν το δημοσιονομικό μείγμα Τσίπρα, που, κατά τον Μητσοτάκη, εμπεριέχει υπερβολική φορολογία για το ντόπιο κεφάλαιο και την οικονομία του.

Φτιάχνοντας «ευαίσθητο προφίλ»

Παράλληλα, η ΝΔ ανακοίνωσε χτες ότι «αναπτύσσει τη δράση "Κανένας στο περιθώριο", με την οποία επιδιώκει να αναγνωρίσει την προσφορά και να βοηθήσει έμπρακτα τις δομές Κοινωνικής Αλληλεγγύης και κυρίως οργανώσεις που υποστηρίζονται από μη κρατικούς ή ιδιωτικούς φορείς, όπως η Εκκλησία, φιλανθρωπικά σωματεία, ΜΚΟ». Στο πλαίσιο του σχεδίου που συγκροτείται, προγραμματίζονται οργανωμένες επισκέψεις κλιμακίων στελεχών της ΝΔ στις εν λόγω δομές, σε όλους τους νομούς της χώρας.

«Η ΝΔ μέσα από τις συγκεκριμένες δράσεις - συναντήσεις, αναγνωρίζει την προσφορά των δομών κοινωνικής αλληλεγγύης, τιμά τις δράσεις τους και επιδιώκει να τις βοηθήσει έμπρακτα. Παράλληλα, επιδιώκει να αποτελέσει τη γέφυρα επικοινωνίας και συνεργασίας των φορέων αυτών με όλα τα επίπεδα Δημόσιας Διοίκησης και λήψης πολιτικών αποφάσεων», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, σε μια προσπάθεια, όπως φαίνεται, της ΝΔ να στήσει διαύλους με τις τέτοιες οργανώσεις, αλλά και να καλλιεργήσει ένα πιο «ευαίσθητο» και «αλληλέγγυο» προφίλ, που θα της επιτρέπει να χειραγωγεί τμήματα του πληθυσμού που βρίσκονται στο όριο της ακραίας φτώχειας, κάτι που μέχρι σήμερα είναι προνόμιο του ΣΥΡΙΖΑ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ