Πέμπτη 23 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Εκδήλωση για τον Α. Παπανδρέου

Εκδήλωση στη μνήμη του ιδρυτή του, Ανδρέα Παπανδρέου, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από το θάνατό του, διοργάνωσε χτες το ΠΑΣΟΚ μέσω του Ινστιτούτου Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών «Ανδρέας Παπανδρέου» (ΙΣΤΑΜΕ).

Στην ομιλία της στην εκδήλωση η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, αναφέρθηκε και στους στόχους του κόμματός της στο σήμερα, ζητώντας:

«Πρώτον, να μπει τέλος στα μνημόνια», εννοώντας να αφεθούν περιθώρια μεγαλύτερης ευελιξίας για το ντόπιο κεφάλαιο. «Δεύτερον, να διαφυλάξουμε την πολιτική και θεσμική σταθερότητα. Ποτέ δεν είναι δύσκολο τα πράγματα να ξεφύγουν, ειδικά όταν παίζονται επικίνδυνα παιχνίδια πόλωσης και η διχαστική ρητορική είναι στην ημερήσια διάταξη», εννοώντας την εξασφάλιση σταθερών κυβερνήσεων και των απαραίτητων συναινέσεων στην προώθηση της στρατηγικής του κεφαλαίου. «Τρίτον, παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας αφού τίποτα δεν είναι όπως παλιά και ζούμε σε μεταβατικούς καιρούς, στους οποίους όλα αλλάζουν», εννοώντας ταχύτερη προώθηση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων. «Τέταρτον, σε αυτό το καράβι είμαστε όλοι μαζί», εννοώντας, με τυράκι ορισμένα μέτρα διαχείρισης της ακραίας φτώχειας, ο λαός να ασπαστεί τους στόχους του κεφαλαίου. «Πέμπτον, να ισχυροποιήσουμε τη θέση της Ελλάδας στον κόσμο. Να γίνουμε κόμβος ανάπτυξης, καινοτομίας, Μεταφορών, Ενέργειας. Ο παγκόσμιος χάρτης ξανασχεδιάζεται σε πολλά επίπεδα. Κάποιοι θα κερδίσουν, κάποιοι θα χάσουν», εννοώντας η ντόπια αστική τάξη να αναβαθμιστεί γεωστρατηγικά και να μη βρεθεί μεταξύ των χαμένων των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιπαραθέσεων.

Ωστόσο, καθώς την «κληρονομιά» του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ διεκδικούν διάφοροι, σήμερα του βράδυ, ο γιος του και πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ, Γ. Παπανδρέου, θα μιλήσει στο Ιδρυμα «Α. Παπανδρέου» σε σχετική εκδήλωση μνήμης του κόμματός του, όπου «θα συναντηθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό στις νέες και τους νέους, που θα αποτελέσουν τους πρωταγωνιστές της συγκρότησης του Δικτύου Νεολαίας του ΚΙΔΗΣΟ», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Τέλος, σήμερα το μεσημέρι, εγκαινιάζεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλο, στο περιστύλιο της Βουλής, η έκθεση «Ανδρέας Γ. Παπανδρέου, 1919 - 1996: Προσωπική και πολιτική διαδρομή», που οργάνωσε το «Ιδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ